Preview: Everton - West Ham

Preview: Everton - West Ham

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
30 oktober 2016, 14.30 uur
Everton-spits Lukaku bezorgt West Ham-verdedigers slapeloze nachten. Tegen de Hammers scoort hij namelijk altijd. Lukt dat ook voor de negende keer op rij?

De Toffees maken zich geen zorgen

Everton begon fantastisch aan het nieuwe seizoen. Op Goodison Park droomden ze zelfs al stiekem over plaatsing voor de Champions League. Inmiddels weten de Toffees al vier duels op rij niet te winnen. Coach Ronald Koeman maakt zich niet al te veel zorgen. Everton speelt gewoon goed voetbal. Tegen Burnley hielpen de Toffees kans na kans om zeep. Het verlies in de slotseconden was onverdiend. Als ze zo doorgaan komen de goals vanzelf. Als je Lukaku (foto midden) heet is het niet vraag óf je scoort tegen West Ham, maar hoeveel. In de voorgaande acht onderlinge competitieduels scoorde de spits namelijk nog elke keer.

De Hammers hebben het doel dichtgetimmerd

De Hammers lijken de crisis te boven. Na een barslechte seizoenstart boekte West Ham alweer twee overwinningen op rij. Dat is vooral te danken aan dirigent Dimitri Payet. De Franse klasbak was ook tegen Sunderland weer de absolute uitblinker. Coach Slaven Bilić kan weer rustig ademhalen. Vooral ook omdat hij de defensieve problemen lijkt te hebben opgelost. Na zeventien tegendoelpunten hebben de Hammers het doel eindelijk dichtgetimmerd. West Ham speelt nu met een driemansverdediging en opkomende vleugelbacks. En dat werkt. In de laatste twee wedstrijden hielden Bilić’ mannen het doel schoon. Maar dit keer heet de tegenstander Lukaku…