Preview: Everton - Middlesbrough

Preview: Everton - Middlesbrough

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
17 september 2016, 18.30 uur
Valt er voor Marten de Roon en Middlesbrough iets te halen in Liverpool? Daar rekent eigenlijk niemand op. Ronald Koemans Everton staat gedeeld tweede en speelt goed. Spits Lukaku is nu echt ontketend.

Everton droomt over Europees voetbal

Bij Everton loopt alles gesmeerd. Goed voetbal? Check. Punten? Check. Goals van Lukaku? Check. Twaalf duels wist de Belgische spits (foto) het net niet te vinden. Maar tegen Sunderland maakte hij op sensationele wijze een einde aan de droogte: drie doelpunten in elf minuten. Met de wederopstanding van de spits mag Everton de doelstellingen naar boven bijstellen. Voor aanvang van het seizoen was Koemans opdracht duidelijk: goed voetbal. Na vier duels staan de Toffees gewoon op een gedeelde tweede plek. Europees voetbal is dus een 'realistisch streven', aldus Koeman na de wedstrijd. En dat is ook de verdienste van Maarten Stekelenburg. De oud-Ajacied heeft een basisplek en doet het goed. Ook hij mag weer dromen van Oranje.

Wil het echte Middlesbrough opstaan?

Middlesbrough is die kennis die nergens echt in uitblinkt. Een onopvallende stille kracht. De club zakt ook niet echt door de ondergrens. Dus staat Middlesbrough in de middenmoot. Een knappe prestatie van de promovendus. Schijn kan bedriegen. Boro had met duels tegen Crystal Palace, West Brom, Sunderland en Stoke een makkelijk speelschema. Het won alleen van Sunderland. Die club staat gedeeld laatste. Everton uit is de eerste echte test voor de mannen van coach Aitor Karanka. Nu gaan we zien waar zijn grote namen toe in staat zijn. Want met Víctor Valdés, Marten de Roon, Gastón Ramírez en spits Álvaro Negredo staat er toch echt een goede as.