Preview: Chelsea - Manchester United

Preview: Chelsea - Manchester United

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
23 oktober 2016, 18.30 uur
Mourinho wil uit bij Chelsea drie punten stelen. In Londen heeft zijn opvolger Antonio Conte het slot al vervangen en de meubels verzet. Altijd raar als de oude bewoner op bezoek komt op Stamford Bridge.

Conte zet Chelsea naar zijn hand

Antonio Conte grijpt bij Chelsea terug op zijn favoriete 3-5-2-systeem. Dat pakt tot nu toe goed uit. Na teleurstellende resultaten swingen de Blues weer een beetje. Tegen Leicester en Hull begon de Italiaan in zijn nieuwe opstelling. En ze wonnen overtuigend. Belangrijker nog, Chelsea hield eindelijk de nul. De verdediging steunt nu op lopers die de hele vleugels bestrijken. Als speler werd Conte bij Juventus groot als een van die onuitputbare lopers. Vooral Eden Hazard lijkt beter tot zijn recht te komen in het nieuwe systeem. Hij heeft nu meer vrijheid om zijn acties te maken en hoeft zich minder zorgen te maken over zijn verdedigende taken. Tegen United is de Belg weer gevaarlijk waar hij op zijn best is: voorin.

Mourinho heeft een rekening te vereffenen

De Special One heeft blauw bloed door zijn aderen stromen. Mourinho leidde de Blues bijna zes jaar en ruim 300 wedstrijden. Hij won verschillende prijzen waaronder drie landstitels en de FA Cup. Nu wil Mourinho Chelsea pijn doen. Het ontslag door clubeigenaar Roman Abramovich voelde als verraad. Met United wil Mourinho zijn blazoen weer oppoetsen door de Premier League te winnen. Daarvoor moet Chelsea wel op de pijnbank. Een op wraak beluste ex-liefde die op bezoek komt met Ibrahimović en Pogba als wapens. Dat is toch wel het laatste waar je op zit te wachten als Chelsea-fan.