Preview: Chelsea - Liverpool

Preview: Chelsea - Liverpool

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
16 september 2016, 21.00 uur
Wat gebeurt er als de twee ploegen die het vaakst op doel schieten en opvallen door hun zwakke verdediging elkaar treffen? Juist. Chelsea - Liverpool kan weleens een doelpuntenfestijn worden.

David Luiz als wondermiddel?

De defensie is het zorgenkindje van meestertacticus Antonio Conte. De Blues kregen dit seizoen al vier goals tegen. Alleen tegen Burnley hield Chelsea de nul. De Italiaan begon telkens met dezelfde vier verdedigers. Maar door een blessure van captain John Terry zou David Luiz zomaar eens in de basis kunnen beginnen. De terugkeer van de Braziliaanse cultfiguur was misschien wel de opmerkelijkste transfer van het seizoen. De verdediger die geen verdediger is, aldus Chelsea-legende Ray Wilkins. Die moet de defensie weer tot een onneembare vesting maken. En dat tegen het beweeglijke Liverpool in zijn eerste test. Het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Of zoals een Chelsea-fan het op Twitter verwoordde:

Het groot Liverpool symfonieorkest

Kijken naar Liverpool is als kijken naar een symfonieorkest. Alle afzonderlijke delen zijn in harmonie. Een perfect synchroon lopende uitvoering onder leiding van dirigent Jürgen Klopp. Is de bal rechts, dan helt de hele ploeg naar die kant. Als een volmaakte machine waarbij alle onderdelen intuïtief weten wat ze moeten doen. De tegenstander genadeloos opjagend met Klopps befaamde Gegenpressing. Liverpool is dit seizoen dan ook een lust voor het oog. Voor de Duitser is voetbal eigenlijk heel simpel. Het maakt niet uit hoeveel goals je tegen krijgt. Als je er zelf maar meer scoort. Alleen koploper Manchester City scoorde vaker. Maar Liverpool kreeg ook al zeven goals tegen. Meer dan alle andere titelkandidaten. Dat doet herinneren aan 2014. Toen scoorden de Reds meer dan honderd doelpunten. Toch bleef het met vijftig tegendoelpunten met lege handen achter.