Preview: Chelsea - Leicester
?

Preview: Chelsea - Leicester

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
15 oktober 2016, 13.30 uur
Chelsea - Leicester is een Italiaans onderonsje. Tinkerman Ranieri neemt het op tegen Godfather Conte. Leicester onttroonde vorig seizoen titelverdediger Chelsea. De Blues hebben wat recht te zetten.

Chelsea worstelt maar komt nog niet boven

Antonio Conte kreeg bij Juventus de bijnaam Godfather. Hij spreekt ingetogen, bijna fluisterend. Dat dwingt spelers naar hem te luisteren. Hij eist respect en duldt geen tegenwoord. Zou hij zijn stem na de twee opeenvolgende nederlagen hebben verheven? Hoe dan ook. Chelsea herstelde zich tegen Hull. Toch kwam die winst moeizaam tot stand. Willian en Diego Costa (foto) maakten het verschil. Zij zijn dit seizoen de beste spelers bij Chelsea. Vedette Hazard is na een sterk begin teruggevallen. De Belgische aanvaller zit in een vormdip. Conte wisselde hem in zijn laatste twee duels. Cesc Fàbregas, die andere balvirtuoos, is al langer uit de gratie. Hij kreeg dit seizoen maar 87 minuten speeltijd. Opvallend. Want de Spanjaard is verantwoordelijk voor de meeste Premier League-assists aller tijden.

De een nog mooier dan de ander

We krijgen maar geen genoeg van Willians goal tegen Hull. Of van die van Diego Costa. Zo goed als een kopie van die eerste. Wij kunnen niet kiezen.

De wraak van de Tinkerman

Claudio Ranieri neemt het met zijn Foxes op tegen zijn voormalige club. Hij werd in 2004 ontslagen in Londen. Dat zat de Italiaan niet lekker. Ranieri was toen verantwoordelijk voor het beste seizoen van Chelsea in een halve eeuw. Toch wilde eigenaar Roman Abramovich van de Tinkerman af. Een weinig vleiende bijnaam die Ranieri van de Engelse pers kreeg. Hij zou te vaak van opstelling veranderen. Bij Leicester is daar in ieder geval geen sprake van. Net als vorig seizoen werkt hij met een vaste basis. Vorig seizoen betaalde dat vertrouwen zich uit met de titel. Tegen Chelsea zinnen zijn spelers op wraak voor de baas. Zij hebben de film Godfather ook gezien: 'Revenge is a dish best served cold'.