Preview: Chelsea - Everton

Preview: Chelsea - Everton

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
05 november 2016, 18.30 uur
Maak je maar op voor een doelpuntenfestijn. De laatste vijf keer dat de Blues en de Toffees elkaar troffen vielen er maar liefst 22 doelpunten. 

De Blues blijven maar winnen

Chelsea is hot. De mannen van godfather Antonio Conte hebben al vier duels op rij gewonnen.  En dat doen ze overtuigend. Elf goals voor en nul tegen. In het nieuwe systeem met de driemansverdediging lijkt het doel van keeper Thibaut Courtois een onneembare vesting. Een opmerkelijke gedaanteverwisseling van de Blues. Het is nog niet zo lang geleden dat Chelsea open huis hield voor rivaal Arsenal. Die 3-0 oorwassing is op Stamford Bridge vergeven en vergeten. Chelsea is nu weer een van de belangrijkste titelkandidaten.

Voorin heeft die andere Belgische ster zijn loodzware ketenen afgeworpen. In het nieuwe systeem speelt Eden Hazard (foto links) als herboren. Met minder verdedigende taken sprint hij als een jonge cheeta over het veld. In oktober was hij goed voor drie goals en een assist. Zou dat goed genoeg zijn om Speler van de Maand te worden?

Everton wil van Stamford Bridge-trauma af

Goodison Park is een onneembare vesting. Thuis verloor Koeman nog geen duel. Maar uit zakken de Toffees te vaak door hun knieën. Everton weet al drie uitduels op rij niet te winnen. En uit bij Chelsea lukt dat al 22 jaar niet. Er zijn maar weinig bookies die denken dat het nu wel lukt. Koeman moet ook nog eens mannetjesputter Idrissa Gueye missen. Hij is de man die op het middenveld voor balans zorgt. De onverzettelijke controleur die je na de eerste keer passeren nog drie keer tegenkomt. De Flying Dutchman Maarten Stekelenburg is ook nog een twijfelgevalletje. De doelman kampt met een blessure en miste het vorig duel. Genoeg uitdagingen voor Koeman.