Preview: Burnley - Arsenal

Preview: Burnley - Arsenal

EVENEMENT IS GEWEEST
kanaal 14
02 oktober 2016, 17.30 uur
De Gunners lieten tegen Chelsea weer hogeschoolvoetbal zien. Maar Burnley uit vraagt om een andere aanpak. Zijn Arsène Wenger’s raspaarden bestand tegen hoge ballen, gure wind en vechtvoetbal?

Alexis maakt het verschil

Arsenal is terug. En hoe. De Gunners degradeerden afgelopen weekend Chelsea tot figuranten in een Arsenal-meesterstuk. Bij de 2-0 reten acht one touch passes het hart van de Chelsea-defensie op chirurgische wijze open. Ook het doelpunt van Özil was van grote klasse:

Chelsea kreeg geen moment grip op Arsenal’s positiewisselingen. Vooral door Alexis Sánchez. Door zijn beweeglijkheid creëert hij ruimte voor medespelers. De Chileen is dit seizoen de kers op de taart bij de Gunners. Hij fleurde zijn jubileumduel op met een goal. In zijn 100e wedstrijd in het Arsenal-shirt scoorde hij de 1-0 tegen Chelsea. Wenger zet de snelle vleugelspeler dit seizoen in de spits. Een gouden vondst. Hij scoorde al vier doelpunten.

No-nonsense voetbal bij de Clarets

Burnley houdt zich knap staande op het hoogste Engelse niveau. De club heeft zo vroeg in het seizoen een lastig speelschema achter de rug. De Clarets troffen Liverpool en Chelsea al. De promovendus staat met zeven punten voorlopig buiten de degradatiezone. Een kunst. Want de Clarets wisselen promotie en degradatie naar de Premier League al jaren af. Er werd zelfs gewonnen van sensatieploeg Liverpool. Coach Sean Dyche leidt een no-nonsense ploeg. Veel hoge ballen en fysieke strijd. Dat is geen toeval. Want Burnley is de meest Britse ploeg van de Premier League. De selectie bestaat voor het leeuwendeel uit spelers met Engelse, Schotse, Ierse of Welshe roots. Nu wacht Arsenal. De laatste keer dat er een punt werd gepakt tegen de Gunners is al bijna zeven jaar geleden. Maar Burnley is niet van plan als kanonnenvoer te dienen.