Preview: Bournemouth - Tottenham

Preview: Bournemouth - Tottenham

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
22 oktober 2016, 13.30 uur
Na acht speelronden zijn alleen de Spurs nog ongeslagen. Houden ze dat vol tegen Bournemouth? Die zijn bezig aan een lekkere serie. Al drie duels niet geklopt en afgelopen week scoorden ze zelfs zes keer.

De Spurs liggen op koers

Tottenham zit koploper Manchester City op de hielen. De club is nog ongeslagen. Dat is ook te danken aan supertalent Dele Alli (foto links). Afgelopen weekend scoorde hij tegen West Brom vlak voor tijd de gelijkmaker. De onklopbare defensie van Tottenham is het geheim van het succes. Doelman Hugo Lloris liet er pas vier door. Voorin gaat het minder soepel. Spits Vincent Janssen wacht nog altijd op zijn eerste competitiegoal. Onze landgenoot weet nog geen indruk te maken. Dat kun je niet zeggen van Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan werd gekozen tot Premier League Speler van de Maand in september. Niet zo gek. Hij scoorde vier keer en verzorgde een assist. Dat smaakt naar meer tegen de Cherries.

Bournemouth swingt op zijn Engels

Bournemouth scoorde nog nooit zes keer in een Premier League-duel. Afgelopen weekend dus wel. De Cherries zijn nu drie duels ongeslagen. Bovendien maken ze indruk met goed voetbal. Trainer Eddy Howe is dus plots de rijzende ster van het Engelse trainersgilde. Met zijn 38 jaar vindt hij zichzelf nog niet geschikt als bondscoach. Dat is maar goed ook. Howe geldt nog wel steeds als belangrijke kandidaat voor het bondscoachschap. In het vreemdelingenlegioen van de Premier League heeft Bournemouth sowieso een stevig Union Jack-tintje. De Britten Junior Stanislas, Steve Cook en Adam Smith gaan lekker dit seizoen. Stanislas heeft zelfs al drie goals en een assist op zijn naam staan. Tegen de Spurs mogen ze aan de bak. Zelf zes keer scoren is lekker, maar in de voorgaande twee onderlinge duels kreeg Bournemouth er acht tegen.