Preview: Arsenal - Tottenham

Preview: Arsenal - Tottenham

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14 en Ziggo Sport Totaal
06 november 2016, 13.00 uur
Dit is de spannendste derby in jaren. De Spurs en de Gunners spelen dit seizoen om de titel. Daarvoor moeten ze eerst de grootste worden in Noord-Londen.

Overleeft Arsenal november?

Arsenal is gedeeld koploper en plaatste zich ook al voor de volgende ronde in de Champions League. De Gunners zijn bovendien ook al vijftien officiële wedstrijden ongeslagen. Toch is er reden tot zorg. Want Arsenal begint altijd sterk aan de competitie. Het lijkt dan alsof de eerste landstitel in jaren binnen bereik is. Vanaf november komt vaak de klad erin: de blessures komen en het onnodig puntverlies begint. Aan het einde van het seizoen lukt het de mannen van Wenger nog net om Champions League-kwalificatie veilig te stellen. Dit jaar is alles anders belooft Le Professeur. Zou het?

Tottenham vindt het doel niet

De laatste keer dat Tottenham boven Arsenal eindigde had Arsène Wenger nog geen stap in Londen gezet. Zelfs als de Spurs mijlenver voorstaan maken de Gunners zich geen zorgen: St Totteringham's Day is coming. Dat is de dag waarop Tottenham de voorsprong verspeelt. En dat gebeurt nu al 21 jaar.

Op dit moment zijn de Spurs haast niet te kloppen. Tottenham is ongeslagen en speelt als een blok. De verdediging doet soms denken aan Utrecht Centraal tijdens de spits; er is geen doorkomen aan. Maar de Spurs weten ook al drie duels niet te winnen. En dat komt vooral door het gebrek aan doelpunten. Van de top vijf scoorden ze het minste aantal goals. Vincent Janssen kon ook nog geen potten breken. Hij scoorde vorige week pas zijn eerste competitiedoelpunt. Uit een strafschop. Tegen Arsenal is Harry Kane waarschijnlijk weer fit. Hij hoopt terug te keren met een derbygoal. Dat zou pas een stormachtige rentree zijn voor Hurricane Harry.