Preview: Arsenal - Chelsea

Preview: Arsenal - Chelsea

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
24 september 2016, 18.30 uur
Antonio Conte en Arsène Wenger treffen elkaar voor het eerst in een officieel duel. De Londense kraker is meteen een strijd op leven en dood. Alleen de winnaar blijft in het spoor van koploper City.

Arsenals frustratie

De dood of de gladiolen. Al is het nog maar september. Voor Arsenal en Chelsea bepaalt dit duel het verschil tussen een goed of een mislukt seizoen. Verlies in de Londense kraker betekent dat koploper City op acht punten kan komen. Arsenal speelt thuis. En verloor maar een keer in de laatste vijftien duels. Toch maken de Gunners zich zorgen. Het lukt al negen competitieduels niet om de stadgenoot te verslaan. De laatste overwinning op Chelsea in de Premier League is bijna vijf jaar geleden. Hebben de Gunners eindelijk een wapen tegen Chelsea?

Chelsea-defensie kraakt en piept

Hoe denkt Conte Alexis Sánchez te stoppen? Alleen City scoorde dit seizoen vaker dan Arsenal. En het lukt Chelsea al sinds april niet de nul te houden in uitduels. Geen toeval. Tegen Arsenal zijn de verdedigers samen 124 jaar oud. Cahill (31), Ivanović (32) en Terry (35) lopen op hun laatste voetbalbenen. Met de krakkemikkige defensie zijn de Blues voorlopig geen titelfavoriet meer. Die status ging verloren tegen Liverpool. Tegen Arsenal keert John Terry waarschijnlijk weer terug. De ervaren verdediger was geblesseerd. Een opsteker voor Conte. Want tegen Liverpool stond de verdedigende organisatie niet goed. De Reds scoorden uit een vrije trap en na een ingooi. Toegegeven, die goal van Henderson ging er wel heel lekker in. Maar de Chelsea-defensie deed net een middagdutje.