Live: Manchester City - West Ham

Live: Manchester City - West Ham

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
28 augustus 2016, 17.00 uur
Het lukt Pep Guardiola al aardig zijn filosofie over te brengen op zijn spelers: winnen met mooi voetbal en veel doelpunten. City heeft nog geen punt verloren. Gooit West Ham als eerste roet in het eten?

De hand van de meester wordt zichtbaar

Vorig seizoen wist Manchester City niet te winnen van West Ham United. Dit weekend treedt het team van Guardiola toch vol vertrouwen aan tegen de Hammers. City heeft namelijk nog geen punt verloren. De club scoorde in alle competities gemiddeld al meer dan drie doelpunten per wedstrijd. Onder leiding van Guardiola zijn de Citizens dan ook vroeg op stoom gekomen. Bij vlagen is de kenmerkende stijl van de Spanjaard al te zien: dominant voetbal met veel korte passes en druk op de tegenstander. Dat type spel vereist een gedaanteverwisseling van de verdedigers. Die hebben niet alleen meer hun defensieve taken. Ze moeten nu vooruit passen en doorschuiven naar het middenveld. Zo creëert Guardiola bij zijn ploegen een overtalsituatie. Tot nu toe lukt dat ook al aardig bij Manchester City.

Is de vloek van Boleyn meeverhuisd?

De Hammers wonnen voor meer dan 56.000 toeschouwers hun historische eerste duel in het nieuwe stadion. De West Ham-fans konden pas vlak voor tijd juichen voor de winnende 1-0. Met een verliespartij en dus die moeizame winst is de start van de Hammers best stroef. De club weet de vloek van Boleyn ook in het nieuwe stadion nog niet van zich af te werpen. De Hammers missen zo vroeg in het seizoen al diverse sleutelspelers door blessures. Andy Carroll en André Ayew zijn langere tijd uitgeschakeld en Sofiane Feghouli is herstellende. Tegen City zijn Manuel Lanzini en Dimitri Payet waarschijnlijk wel weer inzetbaar. Vooral de Franse EK-ster Payet werd zeer gemist. Met zijn creativiteit moet hij de Hammers weer bij de hand nemen.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Premier League en La Liga

En wat staat er op het menu? In de Premier League lik je je vingers af bij Manchester City-Liverpool en in La Liga wordt het een patatje oorlog met Catalonië-saus.

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Premier League

Preview: Liverpool - Arsenal

Op papier is Liverpool - Arsenal 'maar' een subtopper. Toch zullen de vonken er op Anfield Road vanaf spatten. Net als in het eerste treffen dit seizoen. Toen wonnen The Reds met 3-4.

Premier League

Premier League: speelronde 23

Chelsea zag de concurrentie punten verspillen en lijkt fluitend op weg naar de zesde landstitel. Deze speelronde moet het op bezoek bij Liverpool, een echte kraker op Anfield.