Live: Chelsea - Burnley

Live: Chelsea - Burnley

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
27 augustus 2016, 16.00 uur
Antonio Conte is zijn Engelse avontuur in stijl begonnen: Chelsea is nog zonder puntverlies. Zijn vreemdelingenlegioen neemt het nu op tegen Burnley, de meest Britse ploeg van de Premier League.

La vita è bella

Het leven onder de nieuwe coach van Chelsea is mooi. Antonio Conte begon met twee overwinningen op rij aan zijn Premier League-avontuur. Gemakkelijk ging het niet. Het zette zowel West Ham als Watford pas in de slotminuten opzij. Ondanks de goede start zijn er ook veel vraagtekens. Met name in de defensie. John Terry (35), Branislav Ivanovic (32) en Gary Cahill (30) zijn al op leeftijd. Kurt Zouma keert terug van een langdurige blessure en Matt Miazga (21) lijkt nog te jong voor het grote werk. Conte wil dan ook graag een defensieve versterking. Kalidou Koulibaly of onze eigen Stefan de Vrij zijn de voornaamste kandidaten. Daarmee zou het totale aantal niet-Britse spelers in de Chelsea-selectie op 26 komen. Oftewel meer dan 80%.

Made in Britain

Burnley is dit seizoen de meest Britse club van de Premier League. Sean Dyche is een van de weinige Engelse coaches die op het hoogste niveau aan het roer staat. De club heeft slechts drie niet-Britse spelers in dienst. Alle anderen hebben Engelse, Schotse, Ierse of Welshe wortels. Sinds 2009 wisselt Burnley promotie af met degradatie. Afgelopen seizoen lukte het Dyche om de club weer naar het hoogste Engelse niveau te loodsen. Daar houden de Clarets zich tot nu toe knap staande. Vorige week verraste Burnley zelfs met een overwinning op het grote Liverpool. Dat is ook het doel voor het komende duel tegen Chelsea. Twee seizoenen geleden lukte het om Chelsea in eigen huis op een gelijkspel te houden. Als dat nu weer lukt kan de Union Jack, ehm vlag uit.

Agenda

538JingleBall

Zaterdag 16 december - 21.00 uur

Vier kerst als nooit te voren met je vrienden tijdens 538JingleBall!

The Christmas Show (11:00)

Zaterdag 23 december

Vier Kerst in de Ziggo Dome, met The Christmas Show: A Christmas Carol! De kaartverkoop is nu gestar

The Christmas Show

Zaterdag 23 december

Vier Kerst in de Ziggo Dome, met The Christmas Show: A Christmas Carol! De kaartverkoop is nu gestar

The Christmas Show (15:30)

Zaterdag 23 december

A Christmas Carol in de Ziggo Dome op 23 en 24 december.

The Christmas Show (20:00)

Zaterdag 23 december

A Christmas Carol in de Ziggo Dome op 23 en 24 december.

The Christmas Show (11:00)

Zondag 24 december

Vier Kerst in de Ziggo Dome, met The Christmas Show: A Christmas Carol! De kaartverkoop is gestart!

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Premier League en La Liga

En wat staat er op het menu? In de Premier League lik je je vingers af bij Manchester City-Liverpool en in La Liga wordt het een patatje oorlog met Catalonië-saus.

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Premier League

Preview: Liverpool - Arsenal

Op papier is Liverpool - Arsenal 'maar' een subtopper. Toch zullen de vonken er op Anfield Road vanaf spatten. Net als in het eerste treffen dit seizoen. Toen wonnen The Reds met 3-4.

Premier League

Premier League: speelronde 23

Chelsea zag de concurrentie punten verspillen en lijkt fluitend op weg naar de zesde landstitel. Deze speelronde moet het op bezoek bij Liverpool, een echte kraker op Anfield.