Live: Arsenal - Liverpool

Live: Arsenal - Liverpool

Wel Big Six, maar geen kampioen

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
14 augustus 2016, 17.00 uur
Arsenal en Liverpool behoren dan weliswaar tot de Big Six, de zes topclubs die elk jaar meedingen naar het kampioenschap. Toch hebben ze die hoofdprijs al een tijdje niet meer weten te winnen.

Een tijdje is nog zwakjes uitgedrukt. Arsenal en Liverpool staan respectievelijk al 12 en 26 seizoenen met lege handen. Ter vergelijking: Facebook bestond nog niet toen Arsenal in 2004 het laatste kampioenschap vierde. En toen Liverpool in 1990 voor de laatste keer de beker mee naar huis nam, had zelfs bijna niemand internet thuis. 

The Reds hoopvol door The Normal One

Bij zijn aantreden halverwege vorig seizoen erfde coach Jürgen Klopp een spelersgroep die niet de zijne was. The Normal One, zoals hij zich toen spottend presenteerde, heeft Liverpool deze zomer naar zijn hand gezet. Met Wijnaldum en Mané zijn de Reds vooral aanvallend een stuk sterker. De energieke Duitser wil dat zijn spelers aanvallen en vroeg druk zetten. Dat belooft spektakelvoetbal. In Liverpool gloort weer hoop op de titel.

Frustraties over eigenwijze Le Professeur

Arsène Wenger begint aan zijn twintigste seizoen als coach van Arsenal. Onder Wenger spelen de Gunners verzorgd combinatiespel. Toch is er ook kritiek. De Fransman slaagt er maar niet in een wereldspits vast te leggen. Met de sierlijke assistkoning Mesut Özil als aangever, ligt de lat hoog. Spits Giroud scoorde vorig seizoen maar zestien doelpunten.

Tot frustratie van de fans lijkt het Wenger ook nu niet te lukken. Lyon-spits Lacazette en Jamie Vardie kwamen niet. De eigenwijze Fransman ziet nu een potentiële spits in de aanvallende Wolfsburg-middenvelder Julian Draxler. Arsenal kocht tot nu toe alleen nog middenvelder Granit Xhaka. De fans verbijten zich. Waarom zou de spelersgroep die vorig seizoen faalde nu wel kampioen worden?

Agenda

Hoeveel medailles pakt Nederland in Pyeongchang?

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 29 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Premier League en La Liga

En wat staat er op het menu? In de Premier League lik je je vingers af bij Manchester City-Liverpool en in La Liga wordt het een patatje oorlog met Catalonië-saus.

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Premier League

Preview: Liverpool - Arsenal

Op papier is Liverpool - Arsenal 'maar' een subtopper. Toch zullen de vonken er op Anfield Road vanaf spatten. Net als in het eerste treffen dit seizoen. Toen wonnen The Reds met 3-4.

Premier League

Premier League: speelronde 23

Chelsea zag de concurrentie punten verspillen en lijkt fluitend op weg naar de zesde landstitel. Deze speelronde moet het op bezoek bij Liverpool, een echte kraker op Anfield.