Hollandse School: Maarten Stekelenburg

Hollandse School: Maarten Stekelenburg

De Flying Dutchman

De Hollandse School is meer dan 4-3-3. Het zijn verdedigers die ook aanvallen, aanvallers die ook verdedigen en keepers die meevoetballen. Zoals Maarten Stekelenburg. Bij Everton komt hij weer tot bloei.

'The best game of his life'

Het keeperswerk van Stekelenburg in het laatste WK-kwalificatieduel tegen Frankrijk zag er niet goed uit. De Franse winnende treffer leek houdbaar. Hij nam sportieve wraak bij zijn club. Tegen Manchester City was 'De Steek' een onverslaanbare reus. Hij tikte de ballen uit de kruising zoals in zijn allerbeste dagen. Met een paar wereldreddingen en twee gestopte penalty's bezorgde hij City een nachtmerrie en Everton een punt. "The best game of his life", aldus trainer Ronald Koeman.

Geniet nog even na van de Flying Dutchman:

Diepe dalen en toeristische uitstapjes

Stekelenburg is sowieso bezig aan een topseizoen. Alleen Hugo Lloris van Tottenham incasseerde minder goals. De Nederlander doet weer denken aan die onklopbare doelman die schitterde op het WK in 2010. Hij zakte na zijn hoogtijdagen ver terug. Bij AS Roma verloor hij uiteindelijk zijn basisplek. Bij Fulham ging het niet veel beter. Met de Cottagers degradeerde de oud-Ajacied zelfs. Zijn verblijf in Monaco was vooral een mooi toeristisch uitstapje.

Koeman vertrouwt op De Steek

Bij Southampton zette hij de weg naar boven weer in. Genoeg om Koemans vertrouwen te winnen. De trainer is dan ook de rode draad in Stekelenburgs carrière. Hij liet hem ooit debuteren bij Ajax. Zijn eerste daad als Everton-coach was de aankoop van zijn voormalige pupil. En dat betaalt zich uit. Misschien wel the best transfer of his life.

Voetbalpaspoort  
Naam Maarten Stekelenburg
Nationaliteit Nederlands
Geboren 22 september 1982, Haarlem
Leeftijd 34
Lengte 1,97 meter
Huidige club Everton
Positie doelman
Rugnummer 22
Favoriete voet rechter
Jeugdclubs Zandvoort '75, VV Schoten, Ajax
Debuut PSV - Ajax (11 augustus 2002, Johan Cruijff Schaal, Amsterdam Arena)
Instagram maartenstekelenburg
Twitter geen geverifieerd account