De belofte: Leroy Sané

De belofte: Leroy Sané

De beste van zijn generatie

Leroy Sané is de grootste Duitse belofte van zijn generatie. Hij koos voor Manchester City vanwege Pep Guardiola. Onder zijn toezicht moet het ruwe talent uitgroeien tot een superster.

'Hola, soy Leroy'

80.000 Spanjaarden in Bernabéu stil krijgen. Dat is maar weinig tieners gegeven. Op een magische avond in maart 2015 maakte het grote publiek kennis met Leroy Sané. Met zijn onbevangen spel bracht het toen pas achttienjarige talent het grote Real Madrid aan het wankelen. Sané droeg met een wonderschoon doelpunt bij aan de 3-4 overwinning van Schalke 04. De Duitsers kwamen uiteindelijk een goal te kort om de Koninklijke uit de Champions League te wippen. Sané had zijn visitekaartje afgegeven.

De voetballende Von Trapps

Sané is de beste speler van een uitzonderlijk talentvolle generatie Duitse voetballers. Hij komt uit een echte sportfamilie. Zijn vader Souleyman voetbalde jarenlang voor Wattenscheid. Moeder Regina won als ritmisch gymnaste brons op de Olympische Spelen. Ook Sanés beide broertjes zijn talentvolle voetballers. De jonge Leroy trad als kleuter bij Wattenscheid in de voetsporen van zijn vader. Zijn talent werd al snel opgemerkt. Hij maakte vroeg de overstap naar het grotere Schalke. Daar brak hij met acht doelpunten en zes assists afgelopen seizoen echt door in de Duitse Bundesliga. Als beloning mocht de aanvaller met 'die Mannschaft' mee naar het Europees Kampioenschap in Frankrijk.

City barst van het talent

Voor € 50 miljoen maakt Sané nu deel uit van Manchester City. Voor de jongeling is het dringen bij de Noord-Engelse club, met talenten als Sterling, Iheanacho, Zinchenko en Stones. Guardiola staat erom bekend dat hij jonge spelers een kans geeft. Aan Sané om zijn belofte in te lossen. De jonge Duitser kan op meerdere posities in de aanval uit de voeten. Hij is daarnaast net zo snel als zijn vader. Met zijn onvoorspelbare dribbels en machtige linkervoet jaagt hij dit seizoen vast nog heel wat Premier League-verdedigers de stuipen op het lijf. En krijgt hij heel wat Engelse stadions stil: 'Hello, I am Leroy'.

Paspoort
Naam Leroy Sané
Nationaliteit Duits (en Frans)
Geboren 11 januari 1996, Essen (D)
Leeftijd 20
Lengte 1,84 meter
Huidige club Manchester City
Positie aanvallende middenvelder, (vleugel)aanvaller
Rugnummer 19
Favoriete voet linker
Jeugdclubs SG Wattenscheid 09, FC Schalke 04 Jugend
Debuut VfB Stuttgart - Schalke 04 (20 april 2014, Mercedes-Benz Arena)
Instagram /leroysane19
Twitter @leroysane19