De hoogtepunten van Peptalk

De hoogtepunten van Peptalk

Afgelopen maandag zaten Jack van Gelder en Frank Evenbij weer klaar om met hun gasten nog eens na te genieten van het sportweekend.

Luis in Groningen
Luis Suárez viert nu grote successen bij Barcelona, maar de wieg van het succes stond in Groningen. In de studio vertelde FC Groningens algemeen directeur Hans Nijland over de noordelijke jaren van 'zijn' ontdekking. Voormalig ploeggenoot Evgeniy Levchenko maakte de jonge Suárez van nabij mee en ook hij haalde herinneringen op.

Pijnlijk zilver op het strand
Ondanks misschien wel de pijnlijkste nederlaag van hun loopbaan zijn Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst genomineerd als Sportploeg van het Jaar. We waren benieuwd of het beachvolleybalduo inmiddels wel blij kan zijn met hun tweede plaats op het WK in eigen land. 

Ouwe ijzers roesten niet
Carien Kleibeuker zit als 37-jarige midden in haar tweede schaatsjeugd. De Rotterdamse stayer reed eerder al het stokoude Nederlands record op de 5 kilometer uit de boeken en verpulverde deze week het werelduurrecord. In de studio vertelde ze waar ze de motivatie en inspiratie voor deze topprestaties vandaan haalt.  

Kunnen we nog hockeyen?
Hockeybondscoach Max Caldas vloog er met zijn mannen in de halve finale van Hockey World League uit. De vrouwen deden het een week later nog slechter door bij de laatste acht te stranden. De geboren Argentijn legde uit of we ons met de Olympische Spelen voor de boeg zorgen moeten maken over de tegenvallende prestaties van de Nederlandse hockeyteams.

Mart Smeets blikte vooruit op het NOC-NSF Sportgala en wist waarom die shows in het buitenland altijd wél een succes zijn. En Frank Evenblij ging op pad met de zwangere Manon Flier en zocht uit waarom de kinderwens het won van Rio.