Osasuna terug in La Liga

Osasuna terug in La Liga

Na twee jaar is Osasuna Pamplona weer terug op het hoogste niveau in Spanje, na de play-offwinst afgelopen zaterdag bij Girona (0-1).

De club uit de regio Navarra sluit zich daarmee aan bij Alavés en Leganés die via de reguliere competitie al hun promotieplek naar de Primera División realiseerden. Dat Osasuna de play-offs van de Segunda División had bereikt was al een klein wonder op zich. Naast promotieplekken voor de twee hoogste posities wordt de derde promotieplek bepaald door de nummers drie tot en met zes die play-offwedstrijden tegen elkaar spelen.

In de reguliere competitie was Osasuna hard op weg om een plek hierin te bemachtigen, maar leek buiten de boot te vallen door twee nederlagen vóór de laatste speeldag. Op die laatste speeldag won het echter met 0-5 bij Real Oviedo, en ging favoriet Real Zaragoza hard onderuit bij het al gedegradeerde Llagostera: 6-2. Op basis van onderling resultaat kwalificeerde Osasuna zich hierdoor toch voor de play-offs.

In de play-off halve finale zette Osasuna meteen de toon door Gimnástic de Tarragona met 3-1 te verslaan en ook de uitwedstrijd te winnen: 2-3. Samen met de 2-1 thuiswinst tegen Girona in de finaleronde was Osasuna plotseling favoriet voor de returnwedstrijd in Catalonië van afgelopen zaterdag. Daarin nam het vlak na rust tegen Girona een 0-1 voorsprong door Kenan Kodro, en behield dit resultaat tot het laatste eindsignaal. Osasuna is hierdoor terug in de Primera División, waarin het onafgebroken speelde in de periodes 1980-1994 en tussen 2000 en 2014. Vorig seizoen werd degradatie naar het derde niveau nipt voorkomen doordat Osasuna op plek achttien eindigde.

Voor Girona was het een nieuwe deceptie, omdat het in de afgelopen jaren al driemaal dichtbij is geweest. De Catalanen hebben sinds de oprichting in 1930 nog nooit in de hoogste divisie gespeeld, en maakten vorig seizoen meerdere drama's mee. Op de laatste speeldag van het reguliere seizoen was winst thuis op het al uitgespeelde Lugo voldoende voor directe promotie, maar Lugo maakte vlak voor tijd de gelijkmaker: 1-1. In de halve finale van de play-offs leek Girona vervolgens de favorietenrol waar te maken na een 0-3 winst bij Zaragoza, maar in Girona maakte Zaragoza een ongekende comeback door met 1-4 te winnen. 

image Feitje!

Feitje!

Van Osasuna Pamplona wordt vaak gedacht dat de club uit de Autonome Gemeenschap Baskenland komt. Ze bevinden zich dan wel naast elkaar, maar de autonome gemeenschap Navarra staat los van Baskenland. Volgend seizoen spelen vier Baskische clubs op het hoogste niveau: Athletic de Bilbao, Real Sociedad, Eibar en Deportivo Alavés. Met Osasuna Pamplona erbij bevinden zich dan vijf clubs op maximaal 150 kilometer van elkaar.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.