Spits Nolito is 'caliente'

Spits Nolito is 'caliente'

Hij schoot Celta de Vigo naar de Europa League en ging door met scoren op het EK. Barcelona wil hem terughalen, maar ook grote Engelse clubs zitten achter hem aan. De Spaanse spits Nolito is hot.

Op 21-jarige leeftijd sloot de aanvaller zich aan bij het tweede team van Barcelona. De Andalusiër speelde daarvoor in zijn eigen regio bij Écija Balompié. In zijn derde seizoen in Catalonië was het Barça-coach Guardiola die hem inzette tijdens de Copa del Rey. Daarnaast speelde hij 2 wedstrijden in de Primera División. 

Maar na drie seizoenen in het tweede elftal stapte Nolito over naar Benfica. In zijn eerste 5 wedstrijden scoorde hij 5 goals en in de competitie eindigde hij op 11, maar een jaar later belandde hij in Portugal op de bank. Het was Granada dat hem in de winter van 2012/13 ophaalde om hem in Andalusië weer in vorm te krijgen. Zijn cruciale rol zorgde ervoor dat Granada niet degradeerde en hij een transfer verdiende naar Celta de Vigo. 

Furore bij CeltaIn het noord-westen van Spanje tekende Nolito tot en met 2017 en scoorde hij meteen 14 competitiegoals in zijn eerste seizoen. In totaal maakte hij 39 goals in 3 seizoenen voor de Galiciërs en tekende hij bij tot en met 2019. Zijn vorm aan het begin van seizoen 2014/2015 leidde tot zijn eerste oproep voor het Spaanse elftal onder Vicente del Bosque. In ‘zijn eigen’ stadion Balaídos maakte hij zijn debuut in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. 

Begin vorig seizoen werd Barcelona compleet weggespeeld bij Celta de Vigo onder leiding van een ontketende Nolito: 4-1. Sindsdien is de creatieve aanvaller steeds gekoppeld aan een terugkeer naar Catalonië. Het is al lange tijd een wens van coach Luis Enrique om een kwalitatieve Spaanse aanvaller aan zijn selectie toe te voegen, als stand-in voor Messi, Neymar en Luis Suárez. Maar de vraagprijs van 18 miljoen voor een speler die dit jaar 30 wordt, heeft Barça tot nu toe tegengehouden. 

Meer kapersInmiddels is er sprake van meer kapers op de kust, nadat Nolito 5 goals scoorde in de laatste 5 wedstrijden voor Spanje. Met name zijn goal en assist in de 3-0 overwinning op Turkije zorgden ervoor dat hij nu ook internationaal in de schijnwerpers staat. Inmiddels is ook Guardiola geheel overtuigd van zijn kwaliteiten en staat hij hoog op het wensenlijstje van Manchester City. Maar ook Arsenal ligt op de loer om hem binnen te halen, mocht Vardy besluiten bij Leicester City te blijven.

image Opa

Opa

Wat in Barcelona’s voordeel kan spelen is dat Nolito’s inmiddels overleden opa een groot fan van Barça was. Nolito werd opgevoed door zijn opa en oma, omdat zijn moeder in de gevangenis belandde. Dankzij zijn opa tekende hij bij de Catalanen en door zijn opvoeding staat Nolito nuchter met beide voeten op de grond. Elk doelpunt dat hij scoort wordt opgedragen aan zijn opa Manuel en zijn eigen dochter Laura. Slagen bij Barcelona zou een eerbetoon aan zijn opa kunnen betekenen.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Imagine Dragons

Maandag 19 februari - 20.00 uur

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.