NK Veldrijden 2017

NK Veldrijden 2017

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
08 januari 2017, 13.15 uur
Alle ogen zijn gericht op Mathieu van der Poel. De in België geboren veldrijder won de afgelopen twee NK's en wil daar dit jaar nummer drie aan toevoegen.

Broederliefde

De 21-jarige Mathieu van der Poel won in 2015 het NK in Veldhoven en in 2016 het NK in Hellendoorn. Beide keren stond zijn oudere broer David ook op het podium, in 2015 als tweede en in 2016 als derde. De broers, zoons van de bekende Adrie van der Poel, zullen elkaar ongetwijfeld alles gunnen, maar willen zelf ook niets liever dan winnen. Iemand waar we ook zeker op moeten letten in St. Michelsgestel is tweevoudig Nederlands kampioen Lars van der Haar. De 25-jarige veldrijder stond maar liefst vier jaar achter elkaar op het podium, in 2015 en 2016 naast de broertjes en de twee jaren daarvoor als winnaar.

Vos is back

Marianne Vos ontbrak vorig jaar tijdens het NK in Hellendoorn. Dit jaar zal ze wel aan de start verschijnen. De Bosschenaarse werd daarvoor vijf keer op rij kampioen en behaalde haar eerste titel op het Nederlands kampioenschap in 2011. En dat was in... St. Michelsgestel. Ze heeft ongetwijfeld goede herinneringen aan het parcours en is strijdvaardig om opnieuw kampioen te worden. Vos moet dan wel Thalita de Jong verslaan. De Jong won het NK vorig jaar. En vlak ook Sabrina Stultiens niet uit. Zij werd vorig jaar tweede en de drie jaar daarvoor derde.