Verstappen Sportpersoonlijkheid van het Jaar

Verstappen Sportpersoonlijkheid van het Jaar

Max Verstappen is door de Nederlandse Sport Pers (NSP) uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2015. De 18-jarige Formule 1-coureur is de opvolger van Arjen Robben, die in 2014 met de titel werd geëerd voor zijn plezierige, professionele en toegankelijke omgang met de media en zijn betekenis voor de sport. Ook Dafne Schippers en Tom Dumoulin waren genomineerd.

'Max Verstappen is als een komeet omhoog geschoten in de sportwereld en heeft in 2015 zo niet dagelijks, dan toch zeker wekelijks de media in alle verschijningsvormen en op alle continenten te woord gestaan. Professioneel en respectvol. Dat alles in woorden die voor sportliefhebbers van Maasbracht tot Melbourne en Montevideo te begrijpen zijn', zo luidt de lof die Max van de jury kreeg.'Max Verstappen is als een komeet omhoog geschoten'

'Gaandeweg het seizoen bleef hij zichzelf, in voor- én tegenspoed. Zoals tijdens zijn befaamde NO! in de Grand Prix van Singapore, waar hij na afloop eerlijk aan de media uitlegde waarom hij de stalorder negeerde om teamgenoot Carlos Sainz te laten passeren. Of na zijn crash in Monaco, waar hij na enkele sublieme inhaalacties achterop Romain Grosjean botste.'

De FIA, de overkoepelende autosportfederatie, had Verstappen eerder ook al uitgeroepen tot Persoonlijkheid van het Jaar. De coureur van Toro Rosso ontving daarnaast ook de trofee voor mooiste inhaalactie van het jaar en is genomineerd voor beste doorbraak van het jaar, de zogeheten Laureus Award. Daarin moet hij het opnemen tegen het voetbalelftal van Chili, golfer Jason Day, en zwemmer Alzain Tareq.


Maandagavond om 19.50 uur reageert Max Verstappen via een live-verbinding bij Peptalk op deze prestigieuze award. Verder vertelt hij nog hoe de voorbereiding op het nieuwe seizoen verlooopt.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Formule 1

Formule 1

Lewis Hamilton heeft de kampioensbeker van seizoen 2017 binnen. We kijken uit naar 2018. Wat doet Max? Volg het Formule 1-seizoen 2018 live bij met Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal!