Verstappen: 'Behoorlijk steile leercurve'

Verstappen: 'Behoorlijk steile leercurve'

Het Formule 1-seizoen had Max Verstappen niet lang genoeg kunnen duren. 'Het is jammer dat zondag alweer de laatste race van het seizoen is, het had mooi geweest als we nog een paar weken hadden kunnen racen. Gelukkig heb ik thuis een simulator', aldus de jonge coureur van Toro Rosso.

De Grand Prix van Abu Dhabi is de seizoensafsluiter. Lewis Hamilton is de wereldkampioen, zoveel staat al vast. Voor Verstappen valt er nog wél wat te winnen in het emiraat. Hij staat twaalfde op de ranglijst met 49 punten, gelijk met Romain Grosjean en drie punten achter Nico Hülkenberg. Oftewel: de Nederlander kan nog strijden voor de tiende plaats.

'Het is een behoorlijk steile leercurve voor mij geweest. Ik ben heel erg tevreden over mijn eerste jaar, we hebben prima resultaten neergezet. En ik heb ook gewoon veel lol gehad op het circuit. Hopelijk lukt dat ook deze week in Abu Dhabi. Ook al heeft het circuit lange rechte stukken, er zijn ook veel bochten. Dus dat is goed. Het wordt interessant om te starten bij daglicht en te finishen als het nacht is - een race in de ondergaande zon.'

'Het is perfect voor een 'laatste dag op school'.' Bovendien kan hij samen met stalgenoot Carlos Sainz in de strijd om de constructeurstitel Lotus nog voorbij (zevende om zesde). 'Als we het seizoen zouden afsluiten als zesde, zou dat geweldig zijn. We gaan ervoor.'

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Formule 1

Formule 1

Lewis Hamilton heeft de kampioensbeker van seizoen 2017 binnen. We kijken uit naar 2018. Wat doet Max? Volg het Formule 1-seizoen 2018 live bij met Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal!