Luiten begint onder par in Thailand

Luiten begint onder par in Thailand

Golfer Joost Luiten heeft de eerste ronde van de Thailand Classic afgelegd in zeventig slagen, twee onder het baangemiddelde. De dertigjarige Rotterdammer noteerde op zijn scorekaart vier birdies tegenover twee bogeys. Daarmee staat hij voorlopig in de middenmoot op de gedeelde 41ste plaats. Wel al zes slagen achter de Amerikaanse leider Peter Uihlein.

De 26-jarige Uihlein sloeg liefst negen birdies op de banen van golfclub Black Mountain in Hua Hin. Zijn ijzersterke openingsronde werd alleen onderbroken door een bogey op de twaalfde hole. De Amerikaan heeft één slag voorsprong op Pelle Edberg uit Zweden.

Luiten sloeg de Thailand Classic vorig jaar over, omdat hij toen de voorkeur gaf aan toernooien in de Verenigde Staten. Hij wil dit keer graag meedoen om de overwinning, maar zal zich daarvoor de komende dagen nog flink moeten verbeteren.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Golf

DP World Tour Championship 2016

Dubai is in zicht. De race zit er bijna op. In Sun City werd Joost Luiten netjes 14e. Een plek bij de eerste tien in het eindklassement van de European Tour is nog mogelijk. En dus kans op een bonus.

Joost Luiten

Luiten laat kans liggen in Dubai

Golfer Joost Luiten speelde om de eindzege in de Dubai Desert Classic, maar hij liet de kans op de overwinning in de vierde en laatste ronde liggen. De Rotterdammer eindigde met een ronde van 71 slagen, slechts één onder par, en zakte daarmee van de vierde naar de achtste plaats in het klassement.   De Engelsman Danny Willett wist zijn koppositie in de laatste rondgang over de achttien holes op de Emirates Golf Club te handhaven. Hij kwam na een ronde van 69 uit op een totaal van 269 slagen, negentien onder par. Hij bleef zijn landgenoot Andy Sullivan en de Spanjaard Rafa Cabrera-Bello één slag voor. Willett verdiende ruim 400.000 euro met zijn vierde zege op de Europese Tour. Luiten eindigde op 274 slagen, veertien onder par en vijf meer dan winnaar Willett. Hij noteerde drie birdies en twee bogeys en dat was niet goed genoeg om in het geweld bovenin mee te doen. 'Er viel eigenlijk niks mijn kant op. Ik speelde niet super, maar creëerde echt wel wat birdiekansen. Er had best iets meer mogen vallen en dat gebeurde niet', meldde de beste golfer van Nederland op zijn website. De Rotterdammer kan niettemin terugkijken op een goede maand in de woestijn, met achtereenvolgens de vijfde plaats in Abu Dhabi, de dertiende in Qatar en nu dus de achtste in Dubai. 'We gaan deze lijn doortrekken in Maleisië. Het enige wat ik kan doen, is mezelf op zondag elke keer een kans geven om het toernooi te winnen.'