Joost Luiten is blij met de baan en kan meer dan golfen

Joost Luiten is blij met de baan en kan meer dan golfen

Er zijn maar twee mannen die meer kans maken op de titel tijdens het Maybank Malaysian Open dan Joost Luiten. Ten minste, als we bookmaker Unibet.com moeten geloven. Voor iedere euro die je op Joost inzet, krijg je er negentien terug. Danny Willett is topfavoriet met 1 op 9. Voor Louis Oosthuizen krijg je per euro zestien piek terug.


Nog nooit speelde Luiten op Royal Selangor Golfclub, maar hij is -zoals altijd- positief over zijn kansen. ‘It’s all about fairways and greens here’, twittert Luiten. Daarmee bedoelt Luiten dat het slaan van ballen op de baan bepalender is dan het putten. Luiten houdt van dat soort banen. ‘Het is hier echt een puttcompetitie’, zei Luiten vorig jaar kritisch over The Open op Saint Andrews.

De voorbeschouwing van Joost:

De baan kent Luiten dus niet, maar goede herinneringen aan het land zijn er wél. In 2011 won de Rotterdammer zijn eerste toernooi op de Europese Tour in Maleisië. Het Iskandar Johor Open was toen een prooi voor Nederlands beste golfer. Een zege nu zou heel welkom zijn. Deelname aan grote toernooi als The Masters komt dan weer heel dichtbij.

MISSCHIEN EEN CARRIÈRESWITCH?
Nu gaat het deze weken goed met Luiten. Wij van Ziggo Sport willen graag dat hij doorgaat met presteren. Maar ook wij zien dat Joost zijn favoriete club -Feyenoord- het erg lastig heeft. Luiten trainde al eens mee, en laat nu ook zien kopsterk te zijn. Komt er een carrièreswitch aan Joost?

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Golf

DP World Tour Championship 2016

Dubai is in zicht. De race zit er bijna op. In Sun City werd Joost Luiten netjes 14e. Een plek bij de eerste tien in het eindklassement van de European Tour is nog mogelijk. En dus kans op een bonus.

Joost Luiten

Luiten laat kans liggen in Dubai

Golfer Joost Luiten speelde om de eindzege in de Dubai Desert Classic, maar hij liet de kans op de overwinning in de vierde en laatste ronde liggen. De Rotterdammer eindigde met een ronde van 71 slagen, slechts één onder par, en zakte daarmee van de vierde naar de achtste plaats in het klassement.   De Engelsman Danny Willett wist zijn koppositie in de laatste rondgang over de achttien holes op de Emirates Golf Club te handhaven. Hij kwam na een ronde van 69 uit op een totaal van 269 slagen, negentien onder par. Hij bleef zijn landgenoot Andy Sullivan en de Spanjaard Rafa Cabrera-Bello één slag voor. Willett verdiende ruim 400.000 euro met zijn vierde zege op de Europese Tour. Luiten eindigde op 274 slagen, veertien onder par en vijf meer dan winnaar Willett. Hij noteerde drie birdies en twee bogeys en dat was niet goed genoeg om in het geweld bovenin mee te doen. 'Er viel eigenlijk niks mijn kant op. Ik speelde niet super, maar creëerde echt wel wat birdiekansen. Er had best iets meer mogen vallen en dat gebeurde niet', meldde de beste golfer van Nederland op zijn website. De Rotterdammer kan niettemin terugkijken op een goede maand in de woestijn, met achtereenvolgens de vijfde plaats in Abu Dhabi, de dertiende in Qatar en nu dus de achtste in Dubai. 'We gaan deze lijn doortrekken in Maleisië. Het enige wat ik kan doen, is mezelf op zondag elke keer een kans geven om het toernooi te winnen.'