Preview: Juventus - A.C. Milan

Preview: Juventus - A.C. Milan

De Supercoppa italiana vanuit Doha

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
23 december 2016, 17.25 uur
De Oude Dame uit Turijn is nog superhot. En dat voor haar leeftijd. Ze wint alles wat los en vast zit. Een extra supercup kan er dus ook nog wel bij.

Voor die supercup zal ze wel moeten afreizen naar Doha, de hoofdstad van het altijd zonnige Qatar. Net als in 2014 is het Jassim Bin Hamad-stadion ook dit jaar weer het strijdtoneel van de Supercoppa italiana.

Alles is voor Bassie

Soms heb je van die clubs die jarenlang de allerbeste zijn. Zo'n club waarbij de moed je als tegenstander bij voorbaat al in de schoenen zakt. In Italië is het de afgelopen jaren een en al Juventus wat de klok slaat. Zo werden de bianconeri de laatste vijf jaar landskampioen, wonnen ze de laatste twee jaar de Italiaanse beker en pakten ze de supercup in 2012, 2013 en 2015. Internationaal valt het wel wat tegen. Het laatste echte succes dateert alweer van 1996 toen Juve de Champions League-finale won van - jawel - Ajax. Dit seizoen is de Oude Dame ook weer lekker op weg. Momenteel staat ze fier bovenaan, met drie verliespartijen. Waarvan een tegen A.C. Milan afgelopen oktober.

Luctor et... luctor

In Milaan smachten ze daarentegen naar een prijs. Het maakt serieus niet meer uit welke, als het er maar een is. In de competitie is het verschil met de zwart-witten inmiddels opgelopen tot zeven punten. En elke week weer worstelen de Milanezen om in het spoor van de koploper te blijven. Daarom zou Filippo Inzaghi zijn basiself maar al te graag op de een of andere manier versterken. Namen als Sneijder, Isco en Kovacic zingen rond in de Domstad. En met de Supercoppa tegen Juventus in het vooruitzicht is elke vorm van versterking welkom. Maar eerst moeten Berlusconi en zijn Chinese kopers tot overeenstemming komen. Tot die tijd zal Superpipo het met zijn huidige selectie moeten doen.