De spanning loopt op

De spanning loopt op

Hockeyplay-offs in aantocht!

De play-offs komen eraan en dus is het spannend in hockeyland. Wie gaan er door?

De heren moeten eraan geloven tussen 17 en 21 mei. En de dames tussen 25 en 28 mei. We hebben het natuurlijk over de hockey play-offs! De bovenste vier ploegen op de ranglijst kwalificeren zich. Maar wie zijn dat?

Gentlemen

Bij de heren zijn Bloemendaal en Amsterdam zo goed als zeker van een plek in de play-offs. Voor de overige twee plekken zijn Rotterdam, Kampong en Oranje-Rood nog volop in strijd. Vooral laatstgenoemde heeft de eer hoog te houden, want afgelopen drie jaar werden zij kampioen. Met nog twee wedstrijden te gaan kan het voor hen nog alle kanten op.

Tussenstand met nog twee wedstrijden op het programma

Plek Team P
1 Bloemendaal 46
2 Amsterdam 46
3 Rotterdam 43
4 Oranje-Rood 41
5 Kampong 40

Ladies

Bij de dames kan Den Bosch rustig afwachten. De Bosschenaren zijn al gekwalificeerd en spelen alleen voor het behouden van de eerste positie. Een plek die ze wel gewend zijn, want de dames van Raoul Ehren zijn in de laatste 19 jaar liefst 17 keer kampioen geworden. SCHC staat stevig op de tweede plek en ook Amsterdam is al gekwalificeerd. Voor de vierde play-off plek is het nog uitermate spannend, met Laren, Oranje-Rood en Kampong nog volop in de race.

Tussenstand met nog twee wedstrijden op het programma

Plek Team PT
1 Den Bosch 54
2 SCHC 50
3 Amsterdam 41
4 Laren 35
5 Oranje-Rood 34
6 Kampong 32

Volg de ontknoping bij Ziggo Sport Totaal

image Mijn team gaat naar de play-offs. En nu?

Mijn team gaat naar de play-offs. En nu?

De top vier van de competitie gaat door naar de play-offs, waarbij de nummer 1 altijd tegen de nummer 4 speelt. En de nummer 2 tegen de nummer 3. Om de finale te halen worden er twee onderlinge duels gespeeld. Als er dan nog geen beslissling is gevallen spelen de teams nog een extra doorslaggevend duel.

De finalisten zijn verzekerd van deelname aan de Europese hockeycompetitie. Als de kampioen van de competitie ook een van de finalisten is spelen de afvallers nog een duel om de derde plek. De winnaar van die wedstrijd gaat ook Europa in.