EK Honkbal 2016

EK Honkbal 2016

Van 9 tot en met 18 september

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
09 september 2016, 11.00 uur
He hits it high, he hits it deep.. and it's outta here! Het EK staat garant voor tophonkbal. Tien dagen lang innings, strikes, outs en homeruns. En dit jaar nog wel vanuit Hoofddorp. Play ball!

De twaalf beste honkballanden van Europa maken zich op voor alweer de 32e editie van het Europees Kampioenschap Honkbal. Voor eigen publiek wil Team Kingdom of the Netherlands dit jaar natuurlijk schitteren. Na het winnen van de Honkbal Week Haarlem én de France International Baseball Tournament in één maand blaakt Oranje van het zelfvertrouwen. Alleen schitteren is dus niet genoeg.

Nederland, Italië...                                          de rest

In Europa zijn er eigenlijk maar twee landen die er wat honkbal betreft echt toe doen. Natuurlijk is dat Nederland, titelverdediger en 21-voudig titelhouder, en aartsrivaal Italië. De Italianen hebben vaker deelgenomen aan een EK maar ze wonnen de titel 'slechts' tien keer. Spanje en België mochten zich maar één keer de beste van Europa noemen. Dat was respectievelijk in 1955 en in 1967.

Dit jaar zijn de twaalf deelnemende landen verdeeld over twee poules van zes teams. De beste drie gaan door naar de winnaarspoule. Een voordeel voor Team Kingdom is dat Italië in de andere poule zowel Spanje als België heeft geloot. Voor Nederland wordt het dus pas echt spannend na de eerste ronde.

Poule-indeling EK Honkbal 2016
Poule A Poule B
Tsjechië België
Groot-Brittannië Kroatië
Duitsland Frankrijk
Nederland Griekenland
Rusland Italië
Zweden Spanje 

Leg ons eens uit…

Tijdens het EK Honkbal voorziet niemand minder dan Mart Smeets de live-uitzendingen op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal van zijn ongezouten commentaar. Samen met zijn zoon (en voormalig honkbalinternational) Tjerk verslaat hij de wedstrijden van Nederland en natuurlijk de finale op 18 september. Tjerk Smeets wisselt zijn analistenrol om de wedstrijd af met voormalig international Eelco Jansen.

image
Programma Team Kingdom of the Netherlands
Groot-Brittannië - Nederland | 9 september 19.00 uur
Nederland - Duitsland | 10 september 19.00 uur
Nederland - Rusland | 11 september 15.00 uur
Nederland - Tsjechië | 12 september 19.00 uur
Zweden - Nederland | 13 september 19.00 uur