De morgenstond heeft goud in de mond

De morgenstond heeft goud in de mond

Vroeg op voor de Hockey World League-finale in Nieuw-Zeeland

De hockeysters wonnen deze zomer nipt van Nieuw-Zeeland en gingen met de hakken over de sloot door. Nu moeten ze over een hele andere sloot: de Indische Oceaan. Volg hun strijd live bij Ziggo Sport.

De Nederlandse hockeysters mogen van 17 t/m 26 november aan de andere kant van de wereld gaan strijden in de Hockey World League. In de poulefase treft Nederland Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Zo ontlopen ze in de eerste fase Argentinië, China, Engeland en Duitsland. Je ziet de wedstrijden live bij Ziggo Sport (kanaal 14).

Half-om-half

Het was spannend tijdens de halve finale van de halve finaleronde (ja echt!) van de Hockey World League. De Nederlandse hockeysters moesten tegen de Nieuw-Zeelandse dames. In de reguliere tijd bleef het 1-1, waardoor er shoot-outs moesten worden genomen. De videoscheidsrechter kwam er tijdens deze shoot-outs ook nog aan te pas en het werd uiteindelijk 5-4 in het voordeel van Nederland. Daarna werd er in de finale van de halve finaleronde gewonnen van China met 2-0. Houden de Nederlandse hockeysters deze vorm vast in Nieuw-Zeeland?

Hockey World League-finale 2017

De Hockey World League-finale wordt voor de derde keer gehouden. De eerste keer, in seizoen 2012-2013, werd Nederland eerste. In seizoen 2014-2015 ging het helemaal mis bij de hockeysters en was de vijfde plek het hoogst haalbare. Tijd voor revanche!

Wil je de hockeydames zien schitteren? Het programma is als volgt:

Datum

Wedstrijd

Tijd

Vrijdag 17 november

Nederland – Nieuw-Zeeland

8.00 uur

Zaterdag 18 november

Verenigde Staten - Nederland

8.00 uur

Maandag 20 november

Nederland – Zuid-Korea

6.00 uur

Donderdag 23 november

Nederland - China (kwartfinale)

8.05 uur

Zaterdag 25 november

Nederland - Zuid-Korea (halve finale)

8.15 uur

 De finale is op zondag 26 november om 8.15 uur. Je ziet de wedstrijden live bij Ziggo Sport (kanaal 14).

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw