Senna op de eeuwige sportvelden

Senna op de eeuwige sportvelden

En: waar ligt de medaille van Hennie Kuiper?

Naast Peptalk kijk je bij Ziggo Sport naar nog meer eigen sportprogramma's. Met deze week Waar ligt de medaille? met Hennie Kuiper en De Eeuwige Sportvelden, over racelegende Ayrton Senna. 

Waar ligt de medaille?

Aflevering Hennie Kuiper

In aflevering 9 van Waar ligt de medaille bezoekt Frank Evenblij wielerlegende Hennie Kuiper. Op de Olympische Spelen van 1972 won hij goud op de wegwedstrijd. Kuiper kwam alleen aan de finish, met een voorsprong van 17 seconden op zijn naaste belager.

Toch zit er een grijs randje aan de fraaie prestatie.  De Spelen van 1972 werden drie dagen voor Kuipers goud geteisterd door een terroristische aanslag van Palestijnen op de Israëlische ploeg in het olympisch dorp. Daarbij kwamen 2 Israëliërs om het leven en werden er negen gegijzeld. Die negen kwamen alsnog om het leven bij een mislukte poging om de Palestijnen uit te schakelen.

De Eeuwige Sportvelden

Aflevering: Ayrton Senna

In De Eeuwige Sportvelden kijken we dit keer terug op het leven en de dood van Ayrton Senna. Tim Coronel en Mart Smeets leggen uit waarom de altijd aanvallend rijdende Braziliaan de grootste coureur ooit was. Bart Chabot denkt met afgrijzen terug aan de dag dat hij hoorde zijn God van de Formule 1 het leven liet. Zijn tragische ongeluk heeft later wél het leven van vele collegas gered.