Wester deed het bijna in haar broek

Wester deed het bijna in haar broek

Tess Wester was in het kwartfinaleduel met Frankrijk weer eens van grote waarde voor de Nederlandse handbalsters. Mede door een aantal fantastische reddingen van de 22-jarige keepster won Oranje met 28-25. Onze verslaggever Johan van Polanen sprak na afloop met de Vrouw van the Match.

Wester hield Oranje met een aantal fantastische reddingen overeind. Met name de save in de slotfase van het duel was belangrijk, omdat ze de Françaises daarmee op twee punten achterstand hield. 'Dit is echt fantastisch. Ik loop helemaal over van geluk', zei ze voor de camera van Ziggo Sport.

De jonge keepster deed het naar eigen zeggen bijna in de broek van spanning, maar wie neemt haar dat nog kwalijk? Door de sensationale zege plaatsen de Nederlandse dames zich voor het eerst in de historie voor de halve finale van een WK. Bovendien zijn de handbalsters nu zeker van deelname aan het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in 2016.

EVEN FEEST EN DAN DE KNOP OM
Henk Groener was erg verheugd na het geweldige optreden van zijn ploeg tegen Frankrijk. 'We speelden weer net zo goed als in de vorige wedstrijden. Met veel inzet, strijdlust en passie', zei de bondscoach na afloop. 'Deze groep is hongerig. Ze willen meer. Ik denk dat ze wel even feest vieren, maar dat de knop snel omgaat en de aandacht volledig naar de halve finale tegen Polen gaat.'


De Nederlandse handbalsters spelen vrijdag om 18.00 uur de halve finale tegen Polen. Dat duel om een plek in de finale is uiteraard live te zien op Ziggo Sport op kanaal 14 en Ziggo Sport Select. Geen Ziggo klant? Dan hoef je niks te missen via Ziggo Sport Totaal Go.

 

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Sport

WK handbal vrouwen

Na zilver op het wereldkampioenschap in 2015 en het Europees kampioenschap in 2016 tegen Noorwegen, wordt het hoog tijd dat onze Oranje handbalsters eindelijk eens afrekenen met de Scandinavische sta-in-de-weg!

Sport

EK Handbal 2016

Ook benieuwd hoe het de handbaldames verging na hun verrassende vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio? Op Ziggo Sport speelden ze in december het EK en werden mooi tweede.

Handbal

Handbalsters op weg naar Rio

De Nederlandse handbalsters mogen na jaren van keihard werken als beloning naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na een weergaloze tweede plaats op het WK van vorig jaar zijn ze ook meteen medaillekandidaat in Brazilië. Voor het zover is, krijg je bij Ziggo Sport nog uitgebreid de gelegenheid afscheid te nemen van onze heldinnen. Gedurende drie dagen gaat Oranje de strijd aan op het Vierlandentoernooi in Eindhoven.

Handbal

Dameshandbal: Nederland – Spanje

Ook handbalfans komen deze week aan hun trekken bij Ziggo Sport met deze dubbele ontmoeting. In aanloop naar het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT), later deze maand, nemen de nationale dames handbalteams van Nederland en Spanje het deze week tegen elkaar op. Ze strijden nu eerst om plaatsing voor het EK, dat begin december plaatsvindt in Zweden.

Handbal

Extra Peptalk voor de WK-finale handbal

De Oranje handbaldames staan in de finale van het WK. Daarom is er vanmiddag speciaal een extra uitzending van Peptalk. Jack van Gelder ontvangt onder anderen Maurits Hendriks. De chef de mission van de Nederlandse olympische sporters. Nederland won in de halve finale van Polen en speelt in de finale tegen olympisch kampioen Noorwegen.Naast Hendriks schuiven ook vaste analisten Bert Brouwer en Monique Tijsterman aan. Zij bespreken samen met Van Gelder en sidekick Frank Evenblij de kansen op een gouden medaille. Aan de bar zitten drie internationals van de handbalmannen en diverse andere topsporters. De speciale uitzending van Peptalk begint om 16.30 uur. De finale gaat om 17.15 van start. Na de wedstrijd volgt in de studio een uitgebreide nabeschouwing. Heel Holland stemt zondag af op Ziggo Sport, Ziggo Sport Select of Ziggo Sport Totaal Go om de Nederlandse handbalvrouwen naar de wereldtitel te schreeuwen. Ziggo Sport is de gratis zender voor Ziggo klanten en vind je op kanaal 14 op je tv. Met Ziggo Sport Totaal is het aanbod nog groter en breder. Je geniet live volop mee van al het spektakel of kijk mee via internet op Ziggo Sport Totaal Go.