Handbalsters verwennen fans met fraaie zege

Handbalsters verwennen fans met fraaie zege

De Nederlandse handbalsters hebben in hun eerste interland na het WK het thuispubliek verwend met een overtuigende zege. De succesploeg van bondscoach Henk Groener, die in december met zilver terugkeerde uit Denemarken, won in Almere van Spanje met 31-21. Bij rust leidde Oranje met 13-10.

Door die overwinning nam het vrouwenteam resoluut de leiding in de kwalificatiegroep voor het EK in 2016. Komende zaterdag is de uitwedstrijd in Spanje. De nummers één en twee in de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Zweden.

Het weekeinde daarna is het olympisch kwalificatietoernooi in Metz, waar Nederland zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen kan afdwingen.

Topschutter in de Nederlandse ploeg was Danick Snelder met zeven treffers. Nycke Groot scoorde zes keer. Doelvrouw Tess Wester maakte een doelpunt in de slotminuut.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Sport

WK handbal vrouwen

Na zilver op het wereldkampioenschap in 2015 en het Europees kampioenschap in 2016 tegen Noorwegen, wordt het hoog tijd dat onze Oranje handbalsters eindelijk eens afrekenen met de Scandinavische sta-in-de-weg!

Sport

EK Handbal 2016

Ook benieuwd hoe het de handbaldames verging na hun verrassende vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio? Op Ziggo Sport speelden ze in december het EK en werden mooi tweede.

Handbal

Handbalsters op weg naar Rio

De Nederlandse handbalsters mogen na jaren van keihard werken als beloning naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na een weergaloze tweede plaats op het WK van vorig jaar zijn ze ook meteen medaillekandidaat in Brazilië. Voor het zover is, krijg je bij Ziggo Sport nog uitgebreid de gelegenheid afscheid te nemen van onze heldinnen. Gedurende drie dagen gaat Oranje de strijd aan op het Vierlandentoernooi in Eindhoven.

Handbal

Handbalcoach Groener: Rio gaan we halen

Bondscoach Henk Groener van de Nederlandse handbalsters twijfelt er niet meer aan dat zijn team zich dit voorjaar in het olympisch kwalificatietoernooi gaat plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio. 'Dat gaan we halen', zei hij zondag na de verloren finale op het WK in Denemarken.   Frankrijk, Japan en Tunesië, respectievelijk de nummers 7, 19 en 21 op het WK, zijn van 17 tot en met 20 maart de tegenstander van Oranje, dat historisch zilver veroverde na de nederlaag tegen Noorwegen (23-31). 'We spelen in Frankrijk, dat staat wel zo'n beetje vast. In Metz is de bedoeling en dat is mooi dichtbij voor ons.' Groener is sinds 2009 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. 'Ik heb de ploeg zien groeien. We hebben laten zien dat we het goed voor elkaar hebben. Ik ben enorm trots op de ploeg. De zilveren medaille is een fantastisch resultaat.' Hij zag Noorwegen vooral in de eerste helft van de finale zijn team overklassen. 'Terwijl we niet eens zo slecht begonnen. We scoorden goed in de eerste minuten. Maar toen Noorwegen vier doelpunten uitliep, raakten we het even helemaal kwijt en dat was jammer.' Bij rust stond Nederland al achter met 20-9. 'In de kleedkamer heb ik gezegd dat we het toernooi zo niet mochten afsluiten, dat verdienden we niet. In de tweede helft hebben ze voor elke bal geknokt. Noorwegen was weliswaar beter en de verdiende winnaar, maar wij toonden in de tweede helft moed, speelden weer goed en maakten meer doelpunten dan de tegenstander. Dat stemde toch tot tevredenheid.'

Handbal

Hongerige handbalsters op weg naar finale

De Nederlandse handbalsters hebben al geschiedenis geschreven met het bereiken van de halve finale op het WK, maar de honger van de Oranje Leeuwinnen is nog lang niet gestild.Estavana Polman, doelvrouw Tess Wester, Nycke Groot en Yvette Broch maken naam in een team waarin volgens Polman momenteel 'alles klopt'. De ploeg droomt inmiddels hardop van de wereldtitel.Het laatste obstakel op weg naar de eindstrijd is Polen. Die tegenstander kwam Oranje ook al tegen in de groepsfase en toen resulteerde dat in een duidelijke 31-20 overwinning. Op basis daarvan kan je zeggen dat het een haalbare kaart is, maar bondscoach Henk Groener blijft alert. 'In een halve finale van een WK kan geen sprake zijn van onderschatting.' 'WE ZIJN ER SUPERKLAAR VOOR'Iets wat speelster Estevana Polman bevestigt. 'Ze zullen met iets nieuws komen. Ik denk dat ze meer op fysiek inzetten. Daar moeten wij een antwoord op vinden. Van onderschatting zal van onze kant geen sprake zijn. Zij hebben Rusland naar huis gestuurd, dat is knap. Maar nu we zo ver zijn gekomen, willen we hoe dan ook verder. Het wordt een andere wedstrijd, maar we zijn er superklaar voor.' [%video cpid=47373%]De beelden van het pouleduel tegen Polen Het doel - via een plaats bij de beste zeven deelname aan het olympisch kwalificatietoernooi afdwingen - is inmiddels bereikt, maar de honger is nog niet gestild. 'We kunnen wereldkampioen worden', zegt Polman. In de andere halve finale speelt Noorwegen tegen Roemenië. Het halve finale-duel tussen Nederland en Polen begint vanavond om 17.45 uur. Je beleeft het live mee op Ziggo Sport op kanaal 14 voor Ziggo klanten. Ben je geen Ziggo klant, dan hoef je niets te missen van Nederland-Polen via Ziggo Sport Totaal Go.  [%video cpid=47451%]