Afslaan op de U.S. Open

Afslaan op de U.S. Open

Topgolf bij Ziggo Sport Totaal

Van 12 tot en met 18 juni komt de golfwereldtop samen voor de 117e U.S. Open in Erin, in de buurt van Milwaukee, Wisconsin. Het is de eerste keer dat het toernooi daar wordt gehouden.

Vorig jaar betekende het toernooi de definitieve doorbraak van Dustin Johnson. Hij won zijn eerste major, en nu voert hij overtuigend de wereldranglijst aan. Doet hij het weer? Of is Sergio Garcia hem misschien wel de baas? De Spanjaard won tijdens The Masters zijn eerste major ooit na meer dan 70 pogingen. En Joost Luiten dan? Hij moet zich eerst nog maar zien te plaatsen.

Eerdere winnaars van de U.S. Open zijn Bob Jones, Ben Hogan, Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Andy North en niet te vergeten Tiger Woods. De wedstrijd wordt elk jaar gespeeld op de mooist mogelijke golflocaties in de Verenigde Staten.

Echt open

De U.S. Open is echt een open golftoernooi. En heel erg populair. Dus er schrijven zich veel meer mensen in dan er plaatsen zijn. Golfers met een handicap van 1.4 of beter mogen meedoen met de voorrondes als ze $ 200 inschrijfgeld betalen. Voor de Open van dit jaar waren dat 9485 golfers. Voorrondes werden door heel Amerika gehouden en zelfs op twee courses in het buitenland. Kans dat je de eindronde haalt is dus niet enorm groot.

De wedstrijd op de baan van Erin is er een over 72 holes. Na 36 holes wordt het spelersveld opgeschoond: spelers met scores in de lage 60-regio vallen af. Als er op maandag 19 juni na 72 holes nog twee of meer spelers gelijk staan, is er een playoff van 18 holes.