Omega Dubai Desert Classic

Omega Dubai Desert Classic

Twee Nederlanders op de baan

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal
02 februari 2017, 05.00 uur
Het wil Joost Luiten nog niet echt lukken tijdens de Desert Swing. Misschien dan in de laatste etappe van deze golftrilogie: Dubai, stad van de ongekende mogelijkheden. 

Het kan altijd beter

Eerlijk is eerlijk, zo slecht ging het helemaal niet met Luiten tijdens zijn eerste twee toernooien van 2017. Maar we hadden er na zijn goede prestaties vorig seizoen (5e in Abu Dhabi en 13e in Doha) wat meer van verwacht. En hijzelf trouwens ook.

De gedeelde 29e plek in Abu Dhabi en de gedeelde 21e plek in Qatar vallen dan op het eerste oog wat tegen. Positief is wel dat hij zich op beide toernooien na een mager begin wist te herpakken. Laten we hopen dat hij op de Emirates Golf Club in Dubai vanaf het begin weet te vlammen. 

Weet je wie er ook is?

Dat raad je nooit... Wij waren hem al bijna vergeten, maar golflegende Tiger Woods is ook van de partij in Dubai. Afgelopen weekend miste hij nog jammerlijke de cut tijdens de Farmers Insurance Open en dus mocht hij eerder naar huis. Wat we van hem mogen verwachten? Tja, hij kent de Emirates Golf Course als zijn broekzak, maar verdere voorspellingen durven we na afgelopen weekend niet te doen. Het is vooral leuk dat we hem met zijn inmiddels 41 jaar weer terugzien op het hoogste niveau.

Nog meer verrassingen

Misschien dacht je net dat we het over die andere Nederlander hadden: Darius van Driel. En inderdaad, ook hij maakt zijn opwachting in Dubai. Begin januari kreeg hij van KLM-toernooidirecteur Daan Slooter een wildcard voor de Desert Classic als beloning voor zijn goede prestaties van de laatste maanden. Laten we hopen dat de jonge Hagenaar dit weekend laat zien dat hij klaar is voor de European Tour.

W.v.t.t.k.

Wat je verder nog moet weten is dat de nummer twee van de wereld, Rory McIlroy, er niet bij is in Dubai. Hij is nog steeds herstellende van de rugblessure die hij opliep in Zuid-Afrika. Bijzonder zuur voor hem, vooral omdat hij de Omega Dubai Desert Classic al twee keer op zijn naam schreef. 

Henrik Stenson is daardoor de hoogstgeplaatste speler op dit moment. Hij en de verdedigend kampioen Danny Willettz doen beiden mee, evenals Martin Kaymer, Sergio García, Ian Poulter en Graeme McDowell. Toch nog een heel mooi lijstje dus. Luiten en Van Driel weten waar ze aan toe zijn.