Nedbank Golf Challenge 2016

Nedbank Golf Challenge 2016

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select
10 november 2016, 10.00 uur
Joost Luiten zien we deze week in actie tijdens de Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika. Een gewild toernooi met aardig wat prijzengeld. Maakt Luiten een kans met zo veel concurrentie? Ons sal sien.

Dat het een gewild toernooi is, is begrijpelijk. Want zelfs al word je 72e (en dus laatste), dan nog ontvang je zo'n $11.000. Toch leuk, voor de moeite zeg maar. En dan te bedenken dat de Nedbank Golf Challenge in 1981 begon als de Million Dollar Challenge met - jawel - $ 1 miljoen aan prijzengeld en twaalf genodigde spelers. In 35 jaar groeide deze challenge uit tot een officieel toernooi van de European Tour met een prijzengeld van $ 7 miljoen, een deelnemersveld van 72 spelers en zelfs een eigen app voor op je smartphone.

Het evenement vindt elk jaar in november plaats op de Gary Player Country Club, de golfclub van de nog levende golflegende Gary Player. De kwieke Zuid-Afrikaan speelt met z’n 81 jaar overigens nog altijd. Tja, je bent de International Ambassador of Golf of je bent het niet.

It's a marriage. If I had to choose between my wife and my putter, well, I'd miss her.

Gary Player
Nedbank Golf Challenge 2016

De paden op, de lanen in…

Als je van een aardige wandeling houdt dan kun je op de Gary Player Country Club je lol op. Met een lengte van bijna 7.300 meter is het een van de langste banen ter wereld. Gelukkig zijn er wat shortcuts en verschillende tees dus de baan is ook leuk voor de luiere spelers onder ons. De baan ligt aan de voet van de Pilanesberg (Sun City) en is bezaaid met bunkers, geulen, heuvels en zeer dichte begroeiing. De course wordt gezien als de beste van Zuid-Afrika. Een extra moeilijkheid vormen de kleine perfect verzorgde greens, waarvan sommige de vorm van een klavertjevier hebben. Een beetje geluk zul je zeker nodig hebben.