Luiten begint 2016 met plaats vijf

Luiten begint 2016 met plaats vijf

Joost Luiten is 2016 uitstekend begonnen. Lang had hij kans op de eindoverwinning tijdens het Abu Dhabi Golf Championship, maar zijn laatste ronde van 72 slagen was niet goed genoeg om winnaar Rickie Fowler te bedreigen. Luiten eindigde op 11 onder par en werd daarmee gedeeld vijfde. Fowler won met -16.

Waar de putts aan het begin van het toernooi zo vaak net in de hole vielen, zo vaak bleven ze nu net boven de grond liggen. De Rotterdammer begon de laatste dag op twee slagen van de leiding, maar dat verschil werd snel groter. Fowler maakte namelijk birdies op hole 1 en 2, Luiten noteerde twee keer een par. Toen Nederlands beste golfer op hole 7 een bogey noteerde, was het gat geslagen.

Op de tweede negen holes lag Luiten vaak op lastige posities. Kansen op birdie waren er weinig, maar hij produceerde op belangrijke momenten enkele mooie slagen, waardoor hij 2016 in ieder geval met een mooie notering begint. Zijn vijfde plaats moest hij delen met Jordan Spieth, Marcel Siem, Alejandro Cañizares, Byeong Hun An en Branden Grace.

Fowler gaf zijn leiding nooit uit handen. Thomas Pieters en Rory McIlroy kwamen nog even dichtbij, maar dankzij een prachtige birdie op hole 17 was het toernooi in Amerikaans voordeel beslist.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.

Golf

Plons!

Liters aan angstzweet hebben de vijver bij Hole 17 in Sawgrass al gevuld. Hoeveel ballen belanden er dit jaar in?

Golf

Abu Dhabi HSBC Golf Championship 2017

We hebben hem even moeten missen, onze golfheld. Maar Joost Luiten is terug van weggeweest. Het nieuwe  jaar trapt hij af met de Desert Swing. Eens zien of zijn winterslaap hem goed heeft gedaan.

Golf

Alfred Dunhill Championship 2016

De kampioen van de European Tour 2016 is nog maar net gekroond of de volgende tour start alweer. In Leopard Creek zijn alle ogen gericht op de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel.