KLM Open 2016
?

KLM Open 2016

Van 8 tot en met 11 september

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
08 september 2016, 07.00 uur
Op 8 september slaat Joost Luiten af voor de 97e editie van het KLM Open. Voor het eerst op The Dutch, zijn thuisbaan in het Gelderse Spijk. Onze Nederlandse golftrots gaat voor de winst. Fooore..!

Als hij maar niet de yips krijgt

Joost Luiten (foto boven) is dit jaar extra gebrand op een goed resultaat in het KLM Open. Hij heeft zich namelijk voor de komende drie jaar opgeworpen als ambassadeur van Nederlands bekendste en oudste golftoernooi. Op zijn 'trainingsbaan' The Dutch hoopt hij bovendien zijn teleurstellende zomer achter zich te laten. De winnaar van het KLM Open 2013 kwam de afgelopen drukke maanden op de een of andere manier niet echt in zijn spel. Zo miste hij tijdens het Schotse Open én het Britse Open de cut en ook in Rio wilde het niet echt lukken. Als hij op het KLM Open maar niet de yips krijgt.

Niet de minsten

Dat Luiten hard aan de bak moet is wel duidelijk. Toppers als Chris Wood (foto onder), Thongchai Jaidee, Robert Karlsson en Byeong Hun An gaan het de Nederlander zeker moeilijk maken in de strijd om de titel. Om nog maar te zwijgen over de Belg Nicolas Colsaerts. Helaas moest Thomas Pieters (de winnaar van vorig jaar) op het allerlaatste moment afzeggen omdat hij te veel last had van een wespensteek. Toernooidirecteur Daan Slooter is in ieder geval tevreden met zo veel topspelers: "Ik ben verheugd dat we in de breedte weer een heel sterk deelnemersveld kunnen presenteren. Ik weet dat de spelers erg benieuwd zijn naar de nieuwe baan en naar de nieuwe elementen zoals Beat The Pro."

Beat The Pro: voor het echie op hole 14

Met Beat The Pro heeft het KLM Open meteen ook een wereldprimeur in handen: amateurs die op één hole de strijd aangaan met professionals. Op 8 en 10 september mogen de amateurs het op hole 14 opnemen tegen de tourspelers. Het gaat in totaal om een groep van zo'n 75 spelers met een maximale handicap van 24. Joost Luiten juicht dit nieuwe element toe: "Uiteindelijk willen we allemaal voor veel publiek spelen, daar doen we het voor. Dat we ook nog uitgedaagd worden door een amateur maakt het extra spectaculair."

Nederlanders op The Dutch

Een toptoernooi op Nederlandse bodem vraagt natuurlijk ook om Nederlandse deelnemers. Gelukkig doen er dit jaar naast toppers als Joost Luiten en, niet te vergeten, Maarten Lafeber weer aardig wat mee. Acht Nederlandse professionals krijgen een wildcard. Daarvan spelen er dit seizoen vijf mee in de Europese Challenge Tour: Jurrian van der Vaart, Reinier Saxton, Daan Huizing, Darius van Driel en Wil Besseling. Ook vier Nederlandse amateurs krijgen een uitnodiging van de organisatie.

De geur van het zilte nat in de polder

Jarenlang had het KLM Open de Hilversumsche en de Kennemer als thuisbasis. De komende drie jaar kiest het evenement voor de nieuwe en snelle baan The Dutch in Spijk, nota bene de trainingsbaan van Joost Luiten. The Dutch is, zoals ze dat noemen, een inland links golf course. Oftewel een zeebaan in het binnenland met weinig bomen, veel zand, duinen en harde greens en fairways. Mocht het Luiten dit jaar niet lukken dan kan hij het altijd weer in 2017 of 2018 proberen.

Geluk bij een ongeluk

Wouter de Vries hoorde op de eerste dag van het KLM Open dat hij geheel onverwacht mocht aantreden. Bekijk hier zijn wonderlijke verhaal:

Geluk bij een ongeluk

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari - 20.00 uur

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart - 22.00 uur

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

BLØF

Zaterdag 10 maart

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.

Golf

Plons!

Liters aan angstzweet hebben de vijver bij Hole 17 in Sawgrass al gevuld. Hoeveel ballen belanden er dit jaar in?

Golf

Abu Dhabi HSBC Golf Championship 2017

We hebben hem even moeten missen, onze golfheld. Maar Joost Luiten is terug van weggeweest. Het nieuwe  jaar trapt hij af met de Desert Swing. Eens zien of zijn winterslaap hem goed heeft gedaan.

Golf

Alfred Dunhill Championship 2016

De kampioen van de European Tour 2016 is nog maar net gekroond of de volgende tour start alweer. In Leopard Creek zijn alle ogen gericht op de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel.