DP World Tour Championship 2016

DP World Tour Championship 2016

Laatste etappe in de Race to Dubai

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
17 november 2016, 09.00 uur
Dubai is in zicht. De race zit er bijna op. In Sun City werd Joost Luiten netjes 14e. Een plek bij de eerste tien in het eindklassement van de European Tour is nog mogelijk. En dus kans op een bonus.

Wie o wie...

De strijd om de achtste Race to Dubai-titel is nog niet beslist. Het wordt nog zinderend spannend in de Arabische golfstaat. De vier grootste kanshebbers staan dicht op elkaar:

  1. Henrik Stenson (ZWE)
  2. Danny Willett (ENG)
  3. Alex Noren (ZWE)
  4. Rory McIlroy (N-IE)

Stenson staat er goed voor, maar vlak ook die andere Zweed niet uit. Want doordat Noren de Nedbank Golf Challenge afgelopen weekend won, steeg hij in de European Tour met stip naar plaats 3. Noren is de laatste twee jaar sowieso goed bezig: begin 2015 stond hij nog 471op de wereldranglijst, eind 2015 was hij al 96e en na de winst van afgelopen weekend denderde hij de top 10 in naar plaats 9. Het kan dus snel gaan. Alles wijst erop dat het een Zweeds feestje wordt in het rijke emiraat.

Luiten gaat voor goede seizoensfinale

Joost Luiten werd afgelopen weekend gedeeld 14e in Zuid-Afrika. Op zich netjes, maar toch speelde hij een wisselend toernooi. In het algemeen klassement van de European Tour zakte hij naar plaats 16. Als hij komend weekend in Dubai een beetje zijn draai vindt, dan heeft hij nog kansen om in de top 10 te eindigen. En degenen die dat lukt, maken kans op een deel van de bonus van $ 5 miljoen. Op de wereldranglijst steeg Luiten wel, van plaats 64 naar 60. De top 50 is dus dichtbij. 's Werelds beste 50 spelers mogen volgend jaar aan alle grote toernooien meedoen. Er staat dus nog een en ander op het spel voor de Nederlander.

image Earth, Wind and Fire. And Water...

Earth, Wind and Fire. And Water...

Het strijdtoneel van de Race to Dubai is zoals elk jaar de speciaal voor het toernooi ontworpen Earth course op de Jumeirah Golf Estates. De baan is indrukwekkend en vooral fotogeniek: golvende groene fairways, okerrode borders en bijna spierwitte bunkers. De moeilijkheid zit hem in de vele (lateral) water hazards, enorme bunkers en blinde slagen. De mooiste hole is toch wel de 18e met een heuse beek die de fairway in tweeën splijt. Naast de bestaande Earth en Fire courses volgen er in de toekomst nog een Water en een Wind course.