Abu Dhabi HSBC Golf Championship 2017

Abu Dhabi HSBC Golf Championship 2017

Joost Luiten weer in actie

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport en Ziggo Sport Golf
18 januari 2017, 04.30 uur
We hebben hem even moeten missen, onze golfheld. Maar Joost Luiten is terug van weggeweest. Het nieuwe  jaar trapt hij af met de Desert Swing. Eens zien of zijn winterslaap hem goed heeft gedaan.

Beste start ooit

Joost Luiten startte vorig jaar ook met de Desert Swing. De drie toernooien in het hete zand van Abu Dhabi, Doha en Dubai vinden vlak na elkaar plaats. Luiten eindigde toen als 5e in Abu Dhabi, als 13e in Doha en hij werd 8e in Dubai. Dat was zijn beste seizoenstart ooit. Hij is erop gebrand om dit jaar nóg beter te presteren. Dus we hebben wat om naar uit te kijken!

Niet meer alleen op de golfwereld

Net als de voorgaande jaren is Joost Luiten ook dit jaar weer de enige Nederlander met vast speelrecht in de European Tour. Maar ook de nieuwe lichting Nederlandse golfers laat zo af en toe van zich horen. Zo doet Pierre Verlaar jr. volgende week mee in Qatar en Darius van Driel eind van deze maand in Dubai. Verlaar won het Qatar Amateurkampioenschap en plaatste zich zo voor het hoofdtoernooi. Vorig jaar greep hij net naast de titel. Van Driel kreeg een wildcard voor het toernooi in Dubai.

image Oase in de woestijn

Oase in de woestijn

Zo golvend als de woestijn eromheen is, zo golvend is de perfect onderhouden baan van de Abu Dhabi Golf Club zelf ook. Hier en daar opgeleukt met palmen, struiken en strategisch geplaatste bunkers en zelfs zeven zoutwatermeren. Met recht is deze course een weelderig groene oase in de woestijn en een terecht podium voor de officieuze seizoenstart voor de golftop.

Tijd voor het echte werk

De European Tour begint ergens in december met wat leuke tournooitjes waar de - met alle respect - mindere goden het meestal tegen elkaar opnemen. De grote sterren nemen vaak wat meer de tijd om te herstellen en weer honger te krijgen naar de bal. Abu Dhabi is het vijfde toernooi in de European Tour en voor veel van de pro’s het eerste grote toernooi van het jaar.

Ook ditmaal reist de top in groten getale af naar de Verenigde Arabisch Emiraten. Onder hen natuurlijk Dustin Johnson, Rickie Fowler (winnaar van vorig jaar), Henrik Stenson en Danny Willett. Rory McIlroy is een twijfelgeval. Hij liep afgelopen week wat averij op tijdens de Zuid-Afrika Open. Jordan Spieth laat verstek gaan. Hij kiest voor een alternatieve seizoenstart.