Nederlands en Duits topvoetbal

Nederlands en Duits topvoetbal

De Bundesliga en KNVB Beker bij Fox Sports

In oktober beleef je bij FOX Sports de topwedstrijden uit de Bundesliga en de KNVB Beker.

KNVB Beker: achtste finales

Op 25, 26 en 27 oktober strijden 32 clubs om een plek in de achtste finale in de strijd om de KNVB Beker. Normaal gesproken wordt in deze ronde het kaf van het koren gescheiden. Dat hoeft echter niet veel te zeggen, want vorig seizoen bereikten maar liefst vijf amateurclubs de laatste zestien. Het is aan de clubs uit de Eredivisie en Jupiler League om zich dit jaar niet weer te laten verrassen.

Bundesliga: de Kohlenpott Derby

Het klinkt misschien gek, maar op 29 oktober kijkt heel Duitsland naar het Ruhrgebied. Niet naar de grauwe fabrieksschoorstenen, maar wel naar FC Schalke 04 en Borussia Dortmund. De twee streekgenoten strijden in de Kohlenpottderby om de eer van hun regio.

Klaas-Jan Huntelaar moet zijn Schalke aan een overwinning zien te helpen. Dat wordt nog spannend, want de ploeg uit Gelsenkirchen won de derby 32 keer en BVB ging 30 keer met de overwinning aan de haal. 26 keer werd het gelijk. De beste clubs uit het Ruhrgebied doen op papier dus nauwelijks voor elkaar onder. Dat maakt deze derby tot een van de mooiste ter wereld.