Topper van de ijsberg

Topper van de ijsberg

Live bij FOX Sports: PSV – Feyenoord

Dit event is begonnen op
17-09-2017 16:45 uur
Eredivisie seizoen 2017 – 2018 is gestart. De eerste topper is vroeg dit jaar. PSV neemt het in eigen huis op tegen Feyenoord. Wordt deze battle een voorbode?

In het verleden hebben de twee clubs elkaar maar liefst 158 keer getroffen. PSV won daarvan 56 duels (35,4%) en Feyenoord 63 (39,9%). Er bleven 39 potjes onbeslist (24,7%). Leuk die ouwe koeien, maar wat wordt het 17 september?

PSV wint, want…

Thuisvoordeel. Nee, we hebben het niet over partijdige scheidsrechters. Thuis wint PSV makkelijker. Zo simpel is dat. Rots in de branding en nieuwe aanvoerder Marco van Ginkel is er dit seizoen vanaf het begin bij. In de twee voorgaande jaren werd Van Ginkel namelijk vanaf de winterstop gehuurd van Chelsea. En met goaltjesdief Lozano moeten er toch wel wat ballen ingaan?

Maar...

In Eindhoven zijn er aardig wat lampjes uitgegaan. Guardado, Moreno, Pröpper, Willems… er lijkt geen einde aan te komen. En dan ook nog het opmerkelijke transfernieuws van de familie De Jong. Siem wás eerst terug bij Newcastle, maar is na een slippertje terug bij z’n oude liefde Ajax. Luuk stond op het punt om naar Bordeaux te vertrekken, maar de transfer werd afgeketst. Al met al een behoorlijke leegloop. Of zorgt deze wisseling van de wacht voor een frisse wind?

Feyenoord wint, want…

Na 18 jaar weer landskampioen worden, dat moet toch een boost geven? De Rotterdammers barsten van het zelfvertrouwen. De leegloop bij Feyenoord bleef uit: Jörgensen, Vilhena, Toornstra, Botteghin en aanvoerder El Ahmadi spelen ook dit jaar in het rood-wit. Vorig jaar versloeg de ploeg uit Rotterdam de Eindhovenaren uit met 1-0. Eitje, toch?

Maar…

Dat de ploeg vorig jaar kampioen werd, was al een verrassing. Het collectief en de kolkende Kuip waren twee belangrijke factoren voor het winnen van de schaal. Feyenoord-held Dirk Kuyt is er dit seizoen niet bij, evenals Eljero Elia. En de nieuwe aankopen zijn (nog) niet het neusje van de zalm. Deze wedstrijd wordt de eerste echte beproeving.

Je ziet PSV – Feyenoord bij FOX Sports Eredivisie.

Heb je geen FOX Sports Eredivisie abonnement? Bestel dan een dagpas. Dit kan vanaf 6 dagen van tevoren.

Op wie zet jij je duiten?

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw