Den klassiske: Feyenoord – Ajax

Den klassiske: Feyenoord – Ajax

Volg de Klassieker live bij FOX Sports

Dit event is begonnen op
22-10-2017 14:30 uur
In de afgelopen Klassiekers was er een glansrol weggelegd voor een Deen. Daarom krijgt deze preview een Deens tintje. Wie wint er volgens jou?

Op zondag 22 oktober om 14.30 uur is het tijd voor de enige echte Klassieker. Feyenoord neemt het thuis op tegen aartsrivaal Ajax. Live bij FOX Sports Eredivisie.

Danish Delight

Denen en de Klassieker: ze zijn de laatste duels nauw met elkaar verbonden. Het Deense offensief begon op zondag 23 oktober 2016. Ajaxspits Dolberg alias ’the Silent Killer’ kreeg de Kuip stil door de 0-1 te scoren. Feyenoordspits Jørgensen kwam niet tot scoren en het werd uiteindelijk 1-1 door Feyenoordheld Dirk Kuyt.

De verwachtingen waren hoog gespannen naar aanloop van de return in de ArenA. Het moest een Deens duel worden tussen de spitsen Dolberg en Jørgensen. Het verliep uiteindelijk heel anders. Dolberg was niet fit en speelde niet. Jørgensen hield het elf minuten vol op het veld. Maar gelukkig was daar Schöne om de Deense eer hoog te houden. Vele thuissupporters pleegden nog even snel een plasje, terwijl Lasse de bal binnen één minuut vanaf 30 meter inschoot.

Hånd i hånd, kammerater

Het zit Jørgensen niet mee dit seizoen. De 26 jarige spits raakte geblesseerd tijdens de wedstrijd in Almelo. Hierdoor miste hij zijn eerste kans om in de Champions League te spelen én de topper tegen PSV. Hopelijk is hij er op tijd weer bij. Bliv rask snart, Jørgensen!

En klub, en by, Ajax Amsterdam

Bij de laatste Klassieker was het de vraag of Dolberg wel op tijd fit was. Nu is het de vraag of hij überhaupt speelt nu Huntelaar terug is. Ook Schöne neemt de laatste tijd vaker plaats op de bank. Maar zou Keizer geloven dat een Deen in de Klassieker geluk brengt, of niet?

Feyenoord - Ajax zie je live bij FOX Sports. Heb je nog geen FOX Sports? Bestel dan een dagpas en kijk de Klassieker en andere wedstrijden die dag voor maar € 7,95.

Wie wint de Klassieker Feyenoord - Ajax?

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw