Feyenoord - Ajax live bij FOX Sports

De Klassieker: Feyenoord - Ajax

Zondag 27 januari om 14.30 uur live bij FOX Sports

Ajax en Feyenoord stonden in oktober voor het laatst tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Het werd toen 3-0 voor de Amsterdammers. Feyenoord heeft op zondag 27 januari dus iets goed te maken in De Kuip. Dat het een verhit duel wordt, staat als een (doel)paal boven water.

De Klassieker kijk je met FOX Sports Eredivisie. Heb je geen abonnement? Lees hieronder hoe je de wedstrijd kijkt met een abonnement of een dagpas.

Publicatiedatum: 22-01-2019

Ajax heeft als nummer twee van de Eredivisie elf punten meer dan Feyenoord, dat derde staat. Feyenoord scoort de laatste tijd maar weinig Klassiekerpunten, maar tegen PSV wonnen de Rotterdammers dit seizoen al twee keer. Robin van Persie heeft in de winterstop uit kunnen rusten en Ajax speelt zonder eigen publiek. De strijd is dus zeker nog niet gestreden!

Snelste rode kaart ooit

In de vorige Klassieker op 28 oktober ging het er fel aan toe. Feyenoord verdediger Jerry St. Juste kreeg na vijf minuten spelen al een rode kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Björn Kuipers. Het was de snelste rode kaart in de Klassieker ooit.

Hij kreeg aanvankelijk geel voor het doorhalen op de benen van de Argentijn Nicolas Tagliafico. Na een seintje van de videoscheidsrechter en het bekijken van de beelden kreeg St. Juste alsnog rood. 

De Kuip heeft beste grasmat

Overigens zal de bal hoogstwaarschijnlijk heel lekker rollen. De aanvoerders van alle clubs uit de Eredivisie hebben namelijk de grasmat van De Kuip als beste veld beoordeeld, blijkt uit een rondgang van de vakbond voor profvoetballers. 

Kijken met een abonnement

Kijken met een abonnement

  • Kijk de wedstrijd live op FOX Sports 1 (kanaal 421)
  • Nog geen abonnement? Bekijk de pakketten
  • Eredivisiepakket voor € 17,95 per maand
Kijkken met een dagpas

Live kijken met een dagpas

  • Bestel je dagpas eenvoudig via het stappenplan
  • Bestel op tijd om de drukte voor te zijn
  • Kijk voor € 7,95 de hele dag naar topwedstrijden
Feyenoord - Ajax
Datum: zondag 27 januari
Tijd aftrap: 14.30 uur
Zender: bekijk de FOX Sports tv-gids

De Klassieker kijk je met FOX Sports Eredivisie. Geen abonnement? Lees hieronder hoe je een dagpas bestelt.

Dagpas bestellen

Wil je de Klassieker Feyenoord - Ajax live zien? Voor € 7,95 bestel je een dagpas. Een dagpas start om 8.00 uur ’s ochtends en eindigt om 8.00 uur de volgende dag. Kun je meteen Fortuna - Vitessa (12.15 uur) en Heerenveen - AZ (16.45 uur) meepakken.

Wist je dat je al een week van tevoren een dagpas kunt bestellen? Dan hoef je niet te stressen voor de wedstrijd.

Samenvatting laatste duel

Wil je nog even terugkijken hoe de Klassieker in oktober verliep? Bekijk de samenvatting:

Meer voetbal: