Preview: Feyenoord - Ajax

Preview: Feyenoord - Ajax

De Klassieker bij Fox Sports

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports
23 oktober 2016, 14.30 uur
Geen Eredivisie-wedstrijd roept zo veel emotie op als Feyenoord-Ajax. En de Klassieker in de Kuip is nog meer beladen dan die in Amsterdam. Nu helemaal. De Rotterdammers zijn niet meer de underdog.

Feyenoord - Ajax op 23 oktober wordt een directe clash in de strijd om het kampioenschap. Maar hoe staan de clubs ervoor?

Feyenoord vol zelfvertrouwen

Dankzij de late zege op NEC is Feyenoord nog steeds zonder puntverlies in de competitie. Dat lukte de club uit Rotterdam-Zuid tweemaal eerder: in 1967 en 1993. Feyenoord kan zijn aartsrivaal nu op acht punten zetten. Kampioen PSV staat al negen punten achter. Dat is lang geleden.

De wedstrijd tegen Ajax is de ultieme test. In de Klassieker wil het sinds midden jaren '80 niet echt lukken. Na 1986 won Feyenoord nog maar acht keer van Ajax. Waarvan drie keer in de KNVB-beker. De 4-2 overwinning in januari 2012 was echter een bevrijding. De laatste zes wedstrijden zijn beide clubs in balans: twee keer winst, twee keer gelijk, en twee keer verlies. Ajax won ruim twee jaar geleden voor het laatst. En nu is Elia ook nog eens terug van een blessure. Feyenoord is er klaar voor.

Bosz heeft een luxeprobleem

Negen zeges op rij en Nederlandse internationals op de bank. Dat is het luxeprobleem van Peter Bosz. Tete, Bazoer en Riedewald kijken tegenwoordig toe aan de zijde van de coach. Onder leiding van aanvoerder Klaassen en met de robuuste verdediger Sánchez hebben de tegenstanders de laatste tijd weinig kans. Cillessen lijkt al te zijn vergeten dankzij doelman Onana. Traoré begint te swingen en ook Dolberg en Ziyech zijn levensgevaarlijk. Deze wedstrijd geldt ook als een mooie test voor Ajax. De Rotterdammers hebben nog maar drie tegengoals. Luxeprobleem of niet. Tegen dit Feyenoord rekent Bosz zich niet rijk. Zeker niet nu Schöne en Tete niet zullen spelen vanwege blessures.