Begin het jaar goed met het beste bekervoetbal

Begin het jaar goed met het beste bekervoetbal

De FA Cup zie je live bij FOX Sports

De eerste week van het jaar heeft altijd van die terugkerende rituelen: kerstboom de deur uit, je collega’s ongemakkelijk een hand geven met ‘de beste wensen’ én de FA Cup kijken.

De FA Cup is het oudste voetbaltoernooi ter wereld. De eerste editie was al in seizoen 1871-1872. In de derde ronde van het belangrijkste Engelse bekertoernooi stromen de zogenoemde ‘reuzen’ uit de Premier League in. Voor de ‘kleintjes’ de kans om geschiedenis te schrijven. Wat dacht je van Sutton United vorig seizoen? De club spelend op het vijfde niveau werd pas in de vijfde ronde uitgeschakeld door de latere FA Cup-winnaar Arsenal (0-2).

Liverpool – Everton

Meteen een Liverpoolse derby op vrijdag: de Merseyside derby. Deze wedstrijd wordt ook wel de ‘friendly derby’ genoemd, omdat er in supportersfamilies zowel Reds als Blues zitten. Op het veld is van die vriendelijkheid overigens vaak niets terug te zien; het aantal rode kaarten in deze derby is vaak torenhoog. En erg vriendelijk kun je het bestuur van Everton ook niet noemen, trainer Ronald Koeman werd al de laan uitgestuurd voor de Premier League op gang was gekomen. En hoe vergaat het de andere Nederlanders in Liverpool? Klaassen heeft het moeilijk bij de Blues en komt weinig aan spelen toe. Wijnaldum zit wel goed bij Liverpool en heeft zich met de Reds geplaatst voor de achtste finales van de Champions League.

De wedstrijd is op vrijdag 5 januari om 16.00 uur.

Wil je weten op welk kanaal je de wedstrijd live ziet? Bekijk de FOX Sports tv-gids.

Manchester City – Burnley

De ploeg uit Manchester staat in de Premier League momenteel een straatlengte voor op aartsrivaal United. Maar de laatste FA Cup-overwinning dateert alweer van een tijd geleden (2011). In de FA Cup-finale in 2013 ging het nog met 1-0 onderuit tegen Wigan Athletic. Tijd voor revanche.

Burnley is back! In de Premier League dan. De promovendus doet het goed in de competitie en staat momenteel hoog in het linkerrijtje. Over de FA Cup van Burnley ligt een dikke laag stof. De eerste en laatste overwinning was in 1914. Dit jaar de Premier League winnen lijkt onmogelijk, maar een leuke stunt in de FA Cup…? Dat belooft wat!

De wedstrijd is op zaterdag 6 januari om 16.00 uur.

Wil je weten op welk kanaal je de wedstrijd live ziet? Bekijk de FOX Sports tv-gids.

Nottingham Forest – Arsenal

Nottingham what? Kat in het bakkie voor Arsenal, zou je zeggen. Maar zoals al eerder genoemd had Arsenal vorig seizoen een hele kluif aan Sutton United, een ploeg spelend op het vijfde niveau. Nottingham Forest en de regerend FA Cup-titelhouder Arsenal hebben een bijzondere band. Bij de oprichting van Arsenal stelde Forest shirts ter beschikking en dat is de reden dat de ploeg uit Londen nog altijd in het rood speelt. Of de Londenaren moeten vrezen voor deze gulle gevers, dat weten we in het eerste weekend van 2018.

De wedstrijd is op zondag 7 januari, om 17.00 uur.

Wil je weten op welk kanaal je de wedstrijd live ziet? Bekijk de FOX Sports tv-gids.

WEXIT

Arsène Wenger is sinds 1996 trainer van Arsenal. Hij is hiermee de langstzittende coach in het Engelse en Europese profvoetbal. Daarnaast is hij de meest succesvolle coach van Arsenal ooit. Maar de roep om zijn vertrek neemt per seizoen toe. Er zijn zelfs al meerdere protesten geweest om zijn vertrek te eisen.

Wenger voelt de bui blijkbaar niet hangen en heeft in mei 2017 zijn contract verlengd. In huize Wenger schijnt de zon.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw