Verstappen: 'Samen naar de psychiater'

Verstappen: 'Samen naar de psychiater'

Een dag na zijn zevende plek in de GP van Italië schoof Max Verstappen aan bij Peptalk. De Red Bull-coureur kreeg de afgelopen week de nodige kritiek. Vooral de reactie van Niki Lauda was niet mals.

'Beter samen naar de psychiater'

De Oostenrijkse racelegende Niki Lauda reageerde op de foeterende Verstappen met de woorden: "Hij hoort in een psychiatrische instelling thuis." Die woorden nam hij later terug. Max had zelf weinig moeite met de kritiek en kon er wel om lachen: "Als ik toch moet gaan, dan kun je maar beter samen gaan", grapte hij in Peptalk. De boosheid van Raikkonen begrijpt de Limburger wel: "Als ik Kimi was, had ik hetzelfde over de radio gezegd."

'Zij moeten wennen'

Verstappen maakte vorig seizoen zijn debuut in de Formule 1 bij Toro Rosso. Hij ontwikkelde zich stormachtig en werd in mei al gepromoveerd naar het team van Red Bull. Volgens hem hebben de andere coureurs meer moeite zich aan te passen dan andersom: "Voor mij verandert er niet veel, ik doe mijn ding op het circuit. Sommige acties worden kritischer bekeken. Ze moeten er even aan wennen, denk ik."

Geen last van nachtblindheid

Max en Olav Mol blikten daarnaast vooruit op de Grote Prijs van Singapore. Niet het donker, maar de warmte en de benauwdheid zullen daar een rol spelen. Willem van Hanegem is groot fan van Verstappen en bekent dat hij niet rustig naar zijn winnende race in Spanje heeft kunnen kijken. Dat maakt 'De Kromme' niet heel vaak mee.