Max alweer naar 2

Max alweer naar 2

Max Verstappen pakt P2

Voor de derde keer op rij is de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen door Lewis Hamilton. Max Verstappen reed de derde tijd maar steeg na straf voor Rosberg naar plaats twee.

Max wordt derde, nee tweede in Groot-Brittannië

Voor de derde keer op rij is de Grand Prix van Groot-Brittannië een prooi geworden voor Lewis Hamilton. Max Verstappen maakte weer een vernietigende indruk, verloor na een rondenlang gevecht nipt de strijd met Nico Rosberg, maar reed met plek drie voor de derde keer dit seizoen naar een podiumplaats met zijn Red Bull. Door een straf voor Rosberg werd het zelfs de tweede plek.

Illegale instructies voor Rosberg

De Duitser kreeg in de slotfase instructies over de radio toen zijn versnellingsbak kuren gaf en het motorvermogen wegviel. Verstappen naderde op dat moment met rasse schreden, maar na de instructies van zijn team vond Rosberg net op tijd weer vermogen. Teaminstructies zijn alleen toegestaan als er acuut falen dreigt, dus kreeg Rosberg een straf opgelegd van tien seconden. Daardoor zakte hij naar plek drie.

Start achter de safety car

Een half uur voor de start was er een enorme stortbui naar beneden gekomen en dus begon de race op een kletsnatte baan. Blijkbaar was het circuit zelfs te nat voor de regenbanden, want de eerste vijf ronden vonden plaats achter de safety car. Toen Bernd Maylander zijn Mercedes eenmaal naar binnen had gestuurd, ontspon zich een fascinerende race met enorm veel glijpartijen. Met name in Turn One was het bal.

De move van de dag van Max

Verstappen switchte snel van regenbanden naar intermediates en maakte andermaal een verpletterende indruk op Silverstone. Zeker toen de baan nog nat was, bleef hij moeiteloos in het spoor van de voor hem gestarte Mercedessen. In de 17de ronde zorgde hij voor hét hoogtepunt van de middag. Buitenom bij Chapel knalde hij hem naast Rosberg om de Duitser verbijsterd achter te laten:

Pas toen de baan verder was opgedroogd, kon Rosberg weer naderen. Max hield hem nog rondenlang af, maar moest uiteindelijk capituleren en Rosberg verdween uit zicht. Toen de problemen bij Rosberg de kop op staken, leek er even meer mogelijk, maar op de baan bleef Verstappen uiteindelijk op 1,5 seconden hangen. Vooraan reed Hamilton voor een dolenthousiast thuispubliek onbedreigd naar de winst.

Max ademt Vettel in nek

Max' teammaat Daniel Ricciardo moest al voor de zoveelste keer zijn meerdere erkennen in de Limburger. De Australiër eindigde op geruime afstand als vierde. Kimi Raikkonen was op stek 5 de beste Ferrari, terwijl Sebastian Vettel teleurstelde met de negende plek. In de WK-stand nadert Hamilton Rosberg tot een punt. Verstappen blijft met 90 punten zesde, maar heeft Vettel (98) en Ricciardo (100) in het vizier.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Ziggo Sport

Oktober is Formule 1-maand

Het Formule 1-seizoen gaat snel. Nog maar zes races en het zit er alweer op. En met vier van de resterende zes races in één maand gaat het in oktober extra hard.