De laatste rondes in de Formule 1

De laatste rondes in de Formule 1

Beleef de ontknoping live bij Ziggo Sport

De laatste rondes? Nou, officieel moeten de coureurs er nog 126 rijden. Maar met alleen Brazilië en Abu Dhabi op het programma loopt het Formule 1-seizoen 2017 op zijn einde.

GP Brazilië: 12 november

Circuits komen en gaan, maar het circuit van Interlagos in Brazilië mag je gerust een Formule 1-klassieker noemen. Sinds 1972 is Interlagos de thuisbasis van het Fomule 1-circus in Brazilië, afgezien van de kleine uitstap naar Jacarepaguá in de vorige eeuw. Kan Massa nog met de top meekomen in zijn thuisland? En pakt Hamilton net als vorig jaar de nummer één positie? Team Redbull doet ondertussen een regendans voor Max.

Bekijk het programma

Waterballet van Max

Wat een bizarre race was het vorig jaar op het circuit van Interlagos. Max vertrok goed en maakte de ene inhaalactie naar de andere. En dat terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam. Vervolgens raakte hij in de slip. Einde oefening zou je denken, maar Max wist zijn bolide op het circuit te houden. Na twee bandenwissels belandde hij op P16. Jammer maar helaas? Nee hoor, Max ging gewoon verder met zijn inhaalacties en werd uiteindelijk derde.

Nog even nagenieten van deze race? Bekijk de video:

GP Abu Dhabi: 26 november

Het contrast is groot met Interlagos Brazilië. De gemiddelde temperatuur in Abu Dhabi is 30 graden en met zo’n 0 tot 5 mm neerslag per maand is er één ding zeker: geen natte baan voor Max. Sinds 2009 racen de coureurs op het circuit Yas Marina.

Wat is er bijzonder aan de zandbakrace, zoals het circuit ook wel wordt genoemd? Het is de eerste ‘dag-naar-nacht-race’ in de Formule 1. Om 17.00 uur plaatselijke tijd start de race en tijdens de race wordt het donker. Maar of de coureurs zich bezighouden met het idyllische plaatje van de zonsondergang valt te betwijfelen...

Bekijk het programma

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw