Max derde in GP Duitsland

Max derde in GP Duitsland

Tijdens de Grand Prix van Duitsland is Max Verstappen op de derde plek geëindigd.

Max achter Hamilton en Ricciardo op podium

Max Verstappen is in Duitsland voor het eerst in zijn Formule 1-loopbaan als derde geëindigd in een Grand Prix. De Nederlander hield Nico Rosberg knap van zich af, maar moest zijn teamgenoot Daniel Ricciardo en winnaar Lewis Hamilton wél net voor zich dulden. De Engelsman verstevigde zo ook de leiding in de WK-stand. Red Bull is nu tweede in de constructeursstand voor Ferrari.

Magistrale start

Max Verstappen had een weergaloze start bij zijn F1-debuut op Hockenheim en had na de eerste bocht zowel Rosberg als Ricciardo al te pakken. Rosberg kwam niet goed weg van pole-position, maar de manier waarop Max zijn teammaat verschalkte was van de buitencategorie. De Australiër zag de andere RB12 tot zijn verbijstering buitenom passeren:

Hamilton niet meer terug gezien

Hamilton kon optimaal profiteren van de mislukte start van Rosberg. Hij greep de leiding om die de hele race niet meer af te staan. Verstappen besloot na de eerste stop door te rijden op een nieuw setje supersoftbanden, terwijl Ricciardo koos voor een andere strategie en voor een stint op supersofts ging. De Nederlander hield zijn teamgenoot weliswaar voor zich, maar kon geen verdere afstand nemen.

Rosberg gestraft voor wegduwen Verstappen

Na de tweede serie stops kreeg Max eerst te maken met de snel naderende Rosberg. De Duitser schoof hem voorbij, maar tot ongenoegen van Verstappen werd hij daarbij wél buiten de baan geduwd. Zijn klacht vond een aantal ronden later gehoor bij de raceleiding. Rosberg kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan de broek voor 'pushing another driver off the track' 

The Honeybadger mag voorbij

De race was zwaar voor de banden en Max klaagde over onderstuur op het gele rubber. In de 39ste ronde liet hij Ricciardo passeren. The Honey Badger was op de zachtere compound banden sneller en mocht van het team op jacht naar Rosberg. Die Mercedes zou Ricciardo uiteindelijk bij de derde stops pakken. Rosberg moest daarbij zijn 5 seconden straf incasseren en zag ook Verstappen langs komen op weg naar het podium.

Verstappen nadert de Ferrari-mannen

Omdat de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen niet verder kwamen dan stek 5 en 6, is Red Bull nu bovendien tweede in de constructeursstrijd. Max staat zelf na zijn vierde podiumplek nog steeds zesde met 115 punten, maar nadert ook daar Vettel (120) en Raikkonen (122) dicht. Hamilton heeft bovenaan een gat van 19 punten geslagen naar Rosberg.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Ziggo Sport

Oktober is Formule 1-maand

Het Formule 1-seizoen gaat snel. Nog maar zes races en het zit er alweer op. En met vier van de resterende zes races in één maand gaat het in oktober extra hard.