Preview: Ajax - Legia Warschau

Preview: Ajax - Legia Warschau

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports
23 februari 2017, 19.00 uur
In Warschau kwam Ajax niet verder dan een 0-0, een rode kaart en een afgekeurd doelpunt. Dus dan moet het donderdagavond maar gebeuren, in een bijna uitverkochte Arena.

Veelbewogen 0-0

De heenwedstrijd vorige week in Warschau was één grote slijtageslag voor de Amsterdammers. De Polen verdedigden stug, wachtend op die ene gouden counter van Odjidja-Ofoe.

De eerste tien minuten van het duel waren nogal chaotisch. Davy Klaassen schoot in de zevende minuut fraai op doel maar zag zijn loepzuivere goal afgekeurd. Daarop besloot Legia zich helemaal in te graven en liet Ajax het spel maken. Het krachtsverschil betaalde zich helaas niet uit en de wedstrijd bloedde langzaam dood, met een saaie 0-0 op het scorebord.

Een goede voorbereiding...

Aankomende donderdag zal Legia hoe dan ook wel móeten komen. En misschien dat de Ajacieden dan wat ruimte krijgen en die kunnen benutten. Nota bene tegen de ploeg die in de eerste ronde al 24 goals tegen kreeg.

De voorbereiding van Legia op het tweede duel was in ieder geval dramatisch. Afgelopen weekend verloren de Polen thuis met 1-3 van Ruch Chorzów, tot dan toe de nummer laatst. Ze zullen dus met de staart tussen de benen naar onze hoofdstad afreizen. Ajax won wel in de Eredivisie, maar had het zondag nog best moeilijk met Vitesse. Een schamele 1-0 was de eindscore.