Live op Ziggo Sport: Ajax - PAOK Saloniki

Live op Ziggo Sport: Ajax - PAOK Saloniki

Duels uit de derde voorronde van de Champions League

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
26 juli 2016, 21.00 uur
Tijdens het eerste treffen kwam Ajax tegen PAOK niet verder dan 1 -1. Kunnen de Amsterdammers revanche halen tijdens de return in Griekenland op 3 augustus?

Schakelt Ajax de Grieken uit, dan kunnen de Amsterdammers zich in de volgende ronde kwalificeren voor de groepsfase. Op kanaal 14 zie je of Ajax op dinsdag een goed resultaat neerzet voor de return volgende week in Griekenland.

Lucratief toernooi

De groepsfase is zowel in financieel als in sportief opzicht zeer lucratief. In het seizoen 2014/2015 pakte Ajax vijf punten in de groepsfase en spekte de clubkas daarmee met maar liefst € 27,6 miljoen. Het was de laatste keer dat Ajax in het hoofdtoernooi speelde. Tijdens de laatste vier pogingen slaagde de club er niet in om daarin de knock-outfase te bereiken. De Europa League waar Ajax vorig seizoen ternauwernood in belandde, keert bepaald niet zulke hoge bedragen uit. Omdat concurrent PSV al verzekerd is van een plek in de groepsfase, en daarmee al van een behoorlijke beloning, moet Ajax zich ook kwalificeren om de financieel opgebouwde voorsprong niet uit handen te geven.

image Nog geen Ziggo klant?

Nog geen Ziggo klant?

No worries. Je kunt de wedstrijden kijken door een kijkcode te kopen. Dat doe je in een paar klikken. 

Bestel Ajax - PAOK Saloniki

Sportief belang

Naast het belang van de clubkas speelt ook het sportieve aspect een rol. De Champions League heeft een grote aantrekkingskracht op nieuw aan te trekken spelers. Dat komt omdat spelers echt kunnen doorgroeien op dat hoge niveau. Dat geldt natuurlijk ook voor de huidige selectiespelers van de Amsterdammers. Spelers als Jasper Cillessen en Joël Veltman hebben al een WK gespeeld en willen zich blijven ontwikkelen. Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld Jairo Riedewald, Kenny Tete en Davy Klaassen. Mocht Ajax het hoofdtoernooi weer missen dan zullen meerdere spelers de komende zomer voor meer zekerheid kiezen bij een andere club.

Onzekerheden

De afgelopen oefenresultaten van Ajax hebben ervoor gezorgd dat de wedstrijd tegen PAOK Saloniki nu al beladen is. De nieuwe coach Peter Bosz heeft maar een paar weken de tijd gehad om zijn selectie voor te bereiden. De oefenwedstrijden geven tot nog toe maar weinig zelfvertrouwen. Behalve dan de 2-2 tegen Olympique Marseille. Daarbij komt dat Nemanja Gudelj geschorst is en Riechedly Bazoer geblesseerd. Ook is het nog onduidelijk of Lasse Schöne en Amin Younes op tijd fit zullen zijn. Peter Bosz heeft al wel bevestigd dat Arek Milik niet zal spelen omdat hij pas net weer terug is in de selectie.

Positieve verwachtingen

Toch heeft Ajax kansen op een positief resultaat tegen de Grieken. Het merendeel van de jonge spelers heeft nu meerdere jaren ervaring en speelt al langer samen. Daarnaast is de ervaren Duitse verdediger Heiko Westermann weer beschikbaar. Omdat de Colombiaanse spits Mateo Casierra waarschijnlijk niet zal starten en verdediger Davinson Sánchez zich nog niet bij Ajax heeft gemeld, hoeft het team niet opnieuw ingespeeld te worden. Waar het team wel aan moet wennen is het pressingvoetbal van Peter Bosz. Hij staat erom bekend dat zijn teams binnen vijf seconden een verloren bal moeten terugveroveren.

PAOK Saloniki

Aan de andere kant is geen enkele tegenstander in Europa een makkelijke prooi geweest voor Ajax geweest. PAOK zal dat ook niet zijn. De Griekse club behoort niet tot de traditionele top van Griekenland. Het team eindigde afgelopen seizoen slechts als vierde in de eigen competitie, maar pakte in een play-off alsnog een van de twee tickets voor de Champions League-kwalificatierondes. Twee bekende namen bij PAOK zijn die van Diego Biseswar (ex-Feyenoord) en Garry Rodrigues (de in Rotterdam geboren Kaapverdische international). PAOK kent twee twijfelgevallen: spits Stefanos Athanasiadis is als aanvoerder en clubtopscorer waarschijnlijk op tijd fit. Rechtsback Léo Matos lijkt deze race tegen de klok te verliezen.

Live op Ziggo Sport (kanaal 14)

De Amsterdammers spelen vanavond om 20:45 uur eerst thuis en op woensdag 3 augustus om 20:30 uur in Griekenland. Ben je al Ziggo-klant? Dan kijk je de wedstrijden gratis en live via Ziggo Sport op kanaal 14.

Mis geen duel van de Champions League

Het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League volg je in zijn geheel op Ziggo Sport Totaal. Per speelronde zenden de diverse kanalen van Ziggo Sport Totaal meerdere duels gelijktijdig uit. Zo kies je zelf naar welke wedstrijd je kijkt. Bovendien is er op Ziggo Sport Select een schakelprogramma.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.