Preview: PSV - SC Freiburg

Preview: PSV - SC Freiburg

Van Ginkel oefent mee

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
08 januari 2017, 17.00 uur
Net als zo veel Nederlandse clubs heeft ook PSV het warmere Zuid-Spanje opgezocht. In Jerez de la Frontera oefenen de Eindhovenaren zondag tegen de Duitse middenmoter SC Freiburg.

De mannen van Phillip Cocu 'overwinteren' van 2 tot en met 9 januari in de Spaanse stad. Op zaterdag 7 januari spelen ze eerst een oefenpot tegen Borussia Dortmund en een dag later mogen ze om 17.00 uur aantreden tegen SC Freiburg. Deze wedstrijd zie je live op Ziggo Sport, kanaal 14.

Oude bekende

Tijdelijke aanwinst en oude bekende Marco van Ginkel tekende twee dagen na de jaarwisseling een contract bij de Eindhovenaren. PSV huurt de middenvelder de rest van dit seizoen, net als vorig jaar. Meteen na het tekenen kon hij met de andere 25 spelers van de selectie mee naar Spanje. De middenvelder heeft er zin in en hoopt tegen de Duitse clubs wat speelminuten te maken. Grote afwezige in Zuid-Spanje is Jürgen Locadia. De aanvaller onderging een knieoperatie en werkt in Eindhoven aan zijn rentree.

SC Freiburg heeft traditiegetrouw zijn toevlucht genomen in het Spaanse Sotogrande, op ruim twee en een half uur reizen van Jerez. De Duitsers hebben aardig wat oefenwedstrijden op het programma staan. Zo spelen ze onder andere tegen het Zwitserse FC Vaduz, Club Brugge, Sparta Praag en zondag dus tegen PSV.

Op 20 januari wacht hen de zware wedstrijd tegen Bayern München. PSV begint de tweede helft van de competitie op 14 januari thuis tegen Excelsior.