Preview: Ajax - Red Bull Leipzig

Preview: Ajax - Red Bull Leipzig

Oefenpot in Portugal

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
07 januari 2017, 16.15 uur
Ajax bereidt zich deze week in het zonnige Zuid-Portugal voor op de tweede helft van de competitie. Op 7 januari oefent het tegen de nummer twee van Duitsland, Red Bull Leipzig.

Van 2 tot en met 8 januari verblijft Ajax in Alcantarilha, dicht bij Albufeira. Op 7 januari spelen de Amsterdammers twee oefenwedstrijden, een om 13.30 uur tegen Excelsior en een om 16.30 tegen Red Bull Leipzig. Die laatste wedstrijd zie je live op Ziggo Sport, kanaal 14.

Pittige pot

De Amsterdammers kunnen hun borst vast natmaken. De Duitsers zijn namelijk bezig aan een verrassend goed seizoen. Vorig jaar promoveerden ze als kampioen van de Zweite Bundesliga naar de Bundesliga en daar staan ze nu tweede op drie punten van Bayern München.

Peter Bosz reisde met 26 spelers af naar Zuid-Portugal. Hij kon helaas geen beroep doen op Cerny. De Tsjechische spits bleef met een rugblessure achter in Amsterdam. Wel nam Bosz Justin Kluivert, doelman Norbert Alblas, Carel Eiting en Pelle Clement mee.

Op zaterdag 14 januari start de competitie weer voor Ajax. De Amsterdammers mogen dan op bezoek bij PEC Zwolle dat op dit moment zestiende staat.